Suplimentări de bilete pentru „Podu’”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Suplimentări de bilete pentru „Podu’”

Cultură 30 Septembrie 2008 / 00:00 1271 accesări

Horaţiu Mălăele, Ioana Moldovan şi George Ivaşcu, trei exponenţi de primă mărime ai scenei teatrale româneşti, vor juca, în această seară, de la ora 19.00, în sala Casei de Cultură a Sindicatelor. Spectacolul pe care îl vor susţine în faţa publicului constănţean aceşti mari actori români este o comedie cu iz de absurd, „Podu’”, avînd adaptarea, regia şi costumele realizate de Horaţiu Mălăele. „Podu’” este o piesă care se joacă, încă de la premieră, din anul 2000, cu mult succes atît în capitală, cît şi pe scenele din ţară. Directorul Casei de Cultură a Sindicatelor, Gheorghe Ungureanu, a anunţat că, la cererea pasionaţilor de teatru de la malul mării, biletele pentru reprezentaţia din această seară vor fi suplimentate cu încă 20. Preţul la care se pot achiziţiona tichetele este de 40 şi, respectiv, 50 de lei.

Spectacolul „Podu’” are la bază un text de Paul Ioachim, „Podul Sinucigaşilor”. Scrisă înainte de ’89, piesa a fost interzisă de cenzură, fiind o comedie cu iz absurd, dar şi morală esopică (nimeni nu vrea, de fapt, să moară). Tema acestei piese este ideea sinuciderii, întîlnită frecvent şi obsedant în societatea de astăzi, precum şi explicaţia pentru care, din fericire, în majoritatea cazurilor, acest gînd nu se concretizează. „Podu’” este un spectacol savuros, de la care plecăm cu ideea că există, întotdeauna, o şansă şi o speranţă pentru care viaţa merită a fi trăită, fie măcar din curiozitatea de a ştii ce se întîmplă mîine.

Artist cu o prodigioasă carieră artistică, Horaţiu Mălăele este cunoscut publicului ca actor, regizor, pictor, caricaturist, scriitor. Este absolvent al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale\" (1975), la clasa lui Octavian Cotescu. Interpret consacrat de comedie, Horaţiu Mălăele joacă, din 1996, la Teatrul Bulandra. De-a lungul timpului a încîntat publicul în peste 50 de filme, iar în televiziune a interpretat peste 150 de roluri. Ca pictor şi caricaturist, a expus peste 3000 de caricaturi, în cadrul a 36 de expoziţii naţionale şi internaţionale. Marele artist a fost răsplătit, în repetate rînduri, cu importante premii şi distincţii, fiind de două ori laureat al Premiilor UNITER.

Un alt nume important din distribuţia spectacolului este Ioana Moldovan. Cunoscută mai ales ca om de televiziune, Ioana Moldovan este, în primul rînd, actriţă. Deşi timpul pe care l-a dedicat televiziunii nu i-a permis să joace foarte mult, aceasta a reuşit să se afirme şi ca actriţă de film, şansă pe care i-a oferit-o însuşi maestrul Segiu Nicolaescu, în anul 2004, cînd a fost distribuită în „Orient Expres”, iar apoi, în pelicula „15”. Talentul său remarcabil i-a adus aprecierea publicului, a colegilor de breaslă şi a altor regizori. Unul dintre rolurile sale de succes este şi cel pe care îl face în spectacolul de teatru „Podu’”, unde joacă alături de Horaţiu Mălăele şi George Ivaşcu.

George Ivaşcu este absolvent al Academiei de Teatru şi Film (1993), la clasa profesorului Gelu Colceag. Din 1996 a fost prezent pe afişele spectacolelor de la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale\" din Bucureşti, iar din 1994 este profesor asociat la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematrografică „I.L. Caragiale” Bucureşti (U.N.A.T.C) şi Universitatea de Litere „Lucian Blaga” din Sibiu. Din anul 2006 este director al Teatrului Metropolis din Bucureşti, primul teatru de proiecte din România. A avut roluri principale în piese de mare succes: Crăcănel în „D’ale carnavalului\", Tipătescu în „O scrisoare pierdută\" de I. L. Caragiale, Don Juan în piesa „Don Juan moare ca toţi ceilalţi\" de Theodor Mazilu, Orsino din „A douăsprezecea noapte\" de Shakespeare, Levin în „Anna Karenina\" şi multe altele. De asemenea, a regizat şi spectacole printre care se numără: „Căsătoria\" de Gogol, „Şase personaje în căutare unui autor\" de Luigi Pirandello, „Opt femei\" de Robert Thomas. Artistul a fost premiat de multe ori, de-a lungul timpului, pentru activitatea artistică de excepţie: Marele premiu la Gala Tînărului Actor de la Costineşti (1993), Premiul criticii UNITER, Premiul de interpretare la Festivalul naţional „I.L. Caragiale\", Premiul Fundaţiei „Henry Coandă\", Premiul „Toma Caragiu\" pentru debut, marele premiu pentru regie la spectacolul „Şase personaje în căutarea unui autor\".

Constănţenii îşi pot achiziţiona, tot în această perioadă, bilete pentru un alt spectacol extraordinar, care va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, pe data de 6 octombrie, de la ora 19.00. Este vorba despre comedia „Domnul Sisif”, de Radu F. Alexandru, o poveste despre timp şi iubire, spusă cu melancolie şi umor, care îi are ca protagonişti pe Ileana Stana Ionescu şi Ion Lucian. Preţul biletelor este de 30 şi, respectiv, 40 de lei.



12