Surprize în primă audiție la Festivalul de Flaut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Invitați din patru țări

Surprize în primă audiție la Festivalul de Flaut

Cultură 29 Februarie 2016 / 23:39 1239 accesări

Festivalul Internațional de Flaut „Marea Neagră”, care a debutat, luni, la Colegiul Național de Arte „Regina Maria”, în sala „Sergiu Celibidache”, continuă miercuri, de la ora 19.00, în foaierul Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”. Astfel, în cea de-a doua zi a lui Mărțișor, iubitorii muzicii culte sunt invitați la recitalul susținut de flautista coreeană Hyung Kyung Lee și de invitatul ei, constănțeanul Gabriel Marin, acompaniați la pian de Andrada Ștefan. În programul serii se vor regăsi lucrări din repertoriul compozitorilor Claude Debussy, Franz Doppler, Giuseppe Verdi și Philippe Gaubert. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Cu flautista Hyung Kyung Lee, dar și cu constănțeanul Gabriel Marin publicul meloman s-a întâlnit luni seară, la Colegiul „Regina Maria”, în sala „Sergiu Celibidache”, considerată, din punctul de vedere al acusticii, cea mai bună sală de concerte din oraș, coreeanca fiind solistă a Concertului în Sol major pentru flaut și orchestră, de Wolfgang Amadeus Mozart. Colegul său român, Gabriel Marin, alături de Carole Reuge din Elveția au fost soliștii unei lucrări din creația lui Franz Doppler - Andante și Rondo, op. 25, pentru două flaute și orchestră.

O PREMIERĂ NAȚIONALĂ În cadrul concertului simfonic extraordinar care a inaugurat ediția a III-a a Festivalului de Flaut „Marea Neagră”, Black Sea Symphony Orchestra, sub bagheta lui Zdenek Klauda, a interpretat, în deschiderea și închiderea evenimentului muzical, două lucrări din creația unor compozitori din țara natală a apreciatului dirijor, Cehia: Antonin Dvorak - Seranadă pentru corzi, op. 22 și Leopold Kozeluch. Din creația lui Kozeluch, un compozitor de elită mai puțin cunoscut decât faimosul său contemporan Wolfgang Amadeus Mozart, orchestra a interpretat o lucrare în primă audiție în România, Simfonia în Sol major, primită foarte bine de publicul tomitan.

„Am început Festivalul de Flaut cu un concert-eveniment. În alegerea programului m-am consultat cu dirijorul, care este un specialist în muzică cehă, motiv pentru care am și ales două lucrări de compozitori cehi: Dvorak și Kozeluch. Simfonia în primă audiție națională a lui Kozeluch a avut succes, fiind în stilul lui Mozart, cu efect, cu virtuozitate. Însă cele mai importante lucrări au fost, așa cum era firesc, cele pentru flaut”, a spus flautistul Gabriel Marin, organizator al evenimentului.

În programul Festivalului Internațional de Flaut este inclus și masterclass-ul susținut marți, la Colegiul „Regina Maria”, de către Hyung Kyung Lee.

Citește și:

Spectacolele încep mai... târziu la Teatrul „Oleg Danovski“

Luni începe Festivalul de Flaut „Marea Neagră“

Concertul de violoncel și chitară a fost reprogramat

Terapie cu Schubert, Danzi și Haydn

Cvartetul Ovidius, în recital

Armonii pe portativ cu trio Resonance

Armonie, în acoduri de flaut şi violă

Concurs internațional la Teatrul „Oleg Danovski”

Patru flautiști din trei țări, în recital la Constanța12
Pagina a fost generata in 0.192 secunde