Țăranii Dobrogeni petrec la Ciocârlia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Țăranii Dobrogeni petrec la Ciocârlia

Divertisment 21 Octombrie 2016 / 16:38 4543 accesări

Timp de zece ore, de la 09.00 până seara, la ora 19.00, comunitatea virtuală a Țăranilor Dobrogeni se va reuni pentru a petrece... țărănește duminică, 23 octombrie, la ferma „La Maci”, situată în apropierea localității Ciocârlia de Sus. Muzica și horele din bătătura fermei dobrogene vor fi întreținute de artiștii Marius Cristel Marin, Carneală Elena, Cristiana Roșca, Nicolae Pavel, Luana Tudorache și ansamblurile Reabinuska, Sfitilina din Vișina și Luminițele Dobrogene.

PLIMBĂRI CU CĂRUȚA, TRAS CU ARCUL, LABIRINT DE PAIE

Fondatoarea comunității, Ioana Moroșanu, alături de echipa organizatorică a Țăranilor Dobrogeni și de ferma „La Maci“ au pregătit „o petrecere țărănească pentru orășenii cu dor de bunici și bucate alese, tradiționale și naturale, pentru copiii curioși să trăiască jocurile unei copilării la țară, plimbări cu căruța trasă de cai, trasul cu arcul, labirint de paie”. Organizatorii promit că va fi și o mică expoziție de animale și păsări de curte, pe placul celor mici, dar și al celor mari.

Organizatorii menționează că la Serbarea Țăranilor Dobrogeni vor participa și „producători de bunătățuri de toamnă, din grădină și ogradă, care vor aduce spre degustare și achiziționare brânză de la Căprițele Dianei, miere certificată ecologic de la Fântânele, fructe și sucuri de la Scărișoreanu, legume de la Lanurile, midii de la Năvodari, pastramă și cărnuri afumate de la Ovidiu, bere nefiltrată de la Sibioara, turte de la Horea, conserve, dulcețuri și prăjituri de la Constanța și bineînțeles produsele fermei „La Maci”. Mai mult, nu vor lipsi grătarele încinse, berbecuți și purcei la proțap, fasole cu ciolan la pirostrii, must și vin din belșug.

Serbarea Țăranilor Dobrogeni este un eveniment organizat de Țăranii Dobrogeni, ferma „La Maci“, Primăria și Consiliul Local Ciocârlia.12