Tăriceanu nu a renunţat la candidatura la prezidenţiale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Daniel Zamfir: Tăriceanu nu a renunţat la candidatura la prezidenţiale
17 Iunie 2019 / 14:23 145 accesări 0 comentarii

Senatorul ALDE Daniel Zamfir a declarat, luni, că liderul formațiunii, Călin Popescu Tăriceanu, i-a transmis că nu renunţă la candidatura pentru alegerile prezidenţiale. Zamfir a precizat că singura problemă care se ridică este dacă va exista sau nu un candidat comun al coaliţiei.

„Chiar este singura soluţie viabilă, în momentul acesta, ca alternativă la Iohannis. Eu nu cred că rezultatul la europarlamentare ne arată că vreo variantă nu poate fi luată în calcul. Din punctul meu de vedere, chiar rămâne o alternativă, cea mai bună alternativă la Iohannis. Eu cred că Tăriceanu va trebui să candideze la preşedinţie şi sunt convins că o va face. Nu a renunţat nicio secundă la candidatură. O să propun în partid, miercuri. Vreau să mergem și să îi apărăm pe oameni de abuzuri. Miercuri avem şedinţă, dar nu ştiu dacă se va discuta. Este în funcţie de organizaţiile care au adoptat rezoluţiile. (...) Am convingerea că va candida”, a declarat Daniel Zamfir.

Senatorul ALDE a adăugat că singura problemă care se pune este dacă Tăriceanu va fi sau nu candidatul comun al PSD-ALDE la prezidenţiale. El a mai precizat că vor fi discuţii cu PSD, după Congresul din 29 iunie, în care social-democraţii vor alege conducerea partidului.

„Discuţia nu poate fi formalizată pentru că în cadrul rezoluţiei noi am propus discuţii cu PSD, sigur, după ce îşi fac şi ei Congresul, pentru eventuala candidatură unică. El va candida oricum. Discuţia e: candidează din partea unei alianţe comune sau nu. Numai un candidat din afară poate să ţină sub capac PSD, la ce certuri sunt în PSD. Ce îi va putea uni e un candidat din afara PSD şi nu poate fi altul decât un candidat din alianţă. Eu cred în continuare că Tăriceanu e cea mai serioasă şi fezabilă variantă la Iohannis”, a conchis Zamfir.

ALDE Braşov a adoptat, vineri, o rezoluţie, prin care îi cere lui Călin Popescu Tăriceanu să îşi anunţe candidatura la prezidenţiale şi a solicitat începerea discuţiilor cu PSD pentru susţinerea acestuia la alegeri. Şi organizaţia ALDE Sibiu consideră că Tăriceanu trebuie să fie prezidenţiabilul partidului.

Loading...
Din aceeaşi secţiune
Vezi mai multe ştiri

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1651 secunde