Tecău şi Rojer, eliminaţi în primul tur la Sydney

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp / Circuitul ATP

Tecău şi Rojer, eliminaţi în primul tur la Sydney

Sport 12 Ianuarie 2016 / 15:21 448 accesări
Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au cedat surprinzător în runda inaugurală la Sydney

Horia Tecău și Jean-Julien Rojer au cedat surprinzător în runda inaugurală la Sydney

Perechea formată din constănțeanul Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, cap de serie nr. 1, a ratat, marţi, calificarea în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Sydney (Australia), dotat cu premii în valoare totală de 461.330 de dolari. Cei doi au fost învinşi, în primul tur, cu scorul de 4-6, 7-6 (11/9), 10-4, după o oră şi 36 de minute de joc, de cuplul australian Matt Reid și Jordan Thompson, beneficiar al unui wild card. Pentru participarea la turneul de la Sydney, Tecău şi Rojer nu vor primi niciun punct în clasamentul de dublu, dar vor încasa un cec în valoarea totală de 2.090 de dolari. Anul trecut, dublul româno-olandez a ajuns în finală la Sydney, unde a pierdut în fața perechii alcătuite din Rohan Bopanna (India) și Daniel Nestor (Canada).

În schimb, cuplul alcătuit din Florin Mergea și Rohan Bopanna, cap de serie nr. 4, s-a calificat, marţi, în sferturile de finală ale turneului, după ce a trecut, în primul tur, de dublul format din Denis Istomin (Uzbekistan) și Henri Kontinen (Finlanda), cu scorul de 6-7 (2/7), 6-3, 10-8, după o oră şi 19 minute de joc. Pentru un loc în semifinale, cei doi se vor duela cu învingătorii partidei dintre perechea Simone Bolelli (Italia) / Pablo Cuevas (Uruguay) şi cuplul australian Sam Groth / John Peers. Pentru calificarea în sferturi, Mergea şi Bopanna vor primi 45 de puncte în clasamentul ATP de dublu şi un cec în valoare de 3.570 de dolari.

COPIL, ÎN CALIFICĂRI LA AUSTRALIAN OPEN

Marius Copil este singurul tenisman român care va participa în calificările masculine pentru tabloul principal de simplu al primului turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, care va debuta la Melbourne săptămâna viitoare. Clasat pe locul 169 ATP, Copil îl va întâlni în runda inaugurală a calificărilor pe italianul Gianluca Naso, poziţia 223 în ierarhia mondială. Românul a câștigat ambele partide cu Naso, în 2010, în sferturile de finală de la un turneu futures în Italia, cu scorul de 2-6, 6-2, 6-4, și în 2012, în primul tur al calificărilor la US Open, cu scorul de 6-2, 6-1. În cazul în care se va califica, Copil va juca, în turul secund, cu învingătorul partidei dintre francezul Mathias Bourgue, locul 227 ATP, şi bosniacul Mirza Basic, cap de serie nr. 22 şi poziţia 137 în clasamentul mondial.

Citește și:

Tecău își păstrează locul 2 ATP la dublu

Tecău şi Rojer, învinși în semifinale la Doha

Tecău, încă o victorie la Doha

Taguri articol


12