Techirghiol, pe primul loc într-un top al stațiunilor balneare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Techirghiol, pe primul loc într-un top al stațiunilor balneare

Turism 30 Aprilie 2017 / 17:20 517 accesări

Techirghiol se află pe primul loc într-un top al stațiunilor balneare realizat de Asociația Română de Balneologie, fiind urmată de Băile Tușnad, Băile Govora, Călimănești-Căciulata, Covasna, Băile-Felix, Sovata, Turda, Sîngiorz Băi și Borsec.

Potrivit unui comunicat al Asociației Române de Balneologie transmis duminică, pe ultimele locuri în topul cu 30 de poziții se află stațiunile balneare Lacul Sărat și Ocna Șugatag.

Evaluarea stațiunilor balneare pentru anul 2017 va fi prezentată în cadrul Congresului Național de Balneologie, ce va avea loc în perioada 4 — 7 mai, la Băile Govora, unde este așteptat și ministrul Turismului, Mircea-Titus Dobre, precizează sursa citată.

Primele 2 stațiuni din Topul rezultat prin evaluarea stațiunilor balneare de către Asociația Română de Balneologie în baza celor 10 criterii de evaluare, vor avea o pagină de prezentare dedicată, accesibilă prin click pe numele stațiunii. Primele 10 stațiuni balneare vor fi prezentate în cartea TOP 10 STAȚIUNI BALNEARE disponibilă la Editura Balneară, ce va fi editată anual.

Potrivit comunicatului menționat, evenimentul de la Băile Govora este organizat în parteneriat cu Asociația Medicală Română, Universitatea de Medicină și Farmacie din Iași, Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj și Societatea de Medicină Fizică de Recuperare și Balneoclimatologie.

La congres vor participa numeroși medici de recuperare medicală, balneologi, academicieni, profesori universitari, specialiști și reprezentanți ai autorităților medicale și din turismul balnear din România, fiind așteptați circa 120 participanți.

Evenimentul va reprezenta o ocazie pentru dezbaterea problemelor de interes în balneologie, recuperare medicală, turism balnear și cercetare științifică,perspectivele de dezvoltare ale acestui domeniu.12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.1834 secunde