Telecabina de la Bâlea Lac a fost repusă în funcțiune după trei zile

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Telecabina de la Bâlea Lac a fost repusă în funcțiune după trei zile
22 Ianuarie 2016 / 15:42 316 accesări 0 comentarii

Telecabina de la Bâlea Lac a fost repusă în funcțiune, vineri, după ce în urmă cu trei zile s-a defectat, iar peste 70 de turiști nu au mai avut cu ce să coboare de pe munte, fiind necesară intervenția a două elicoptere.

Purtătorul de cuvânt al firmei care administrează telecabina de la Bâlea, Lidia Bădilă, a declarat că telecabina a fost repusă în funcțiune începând cu ora 15.00, după ce echipele de intervenție au reușit să remedieze defecțiunea apărută marți.

”Persoanele care vor sa urce la cota 2.034 pot face acest lucru după programul obişnuit 09.00 – 17.00”, a spus Bădilă.

Telecabina de la Bâlea s-a defectat, marţi după-amiază, iar peste 70 de turiști care au urcat la Bâlea Lac nu au mai putut coborî. Turiștii rămași la Bâlea Lac în noaptea de marți spre miercuri au primit cazare gratuită și o masă caldă la cabanele din zonă. Printre cei 72 de turişti blocaţi pe munte erau și 34 de copii din Craiova. Turiştii au fost coborâţi, miercuri, cu elicoptere, unul de la Bucureşti şi altul de la Cluj, până în zona localității Cârțișoara, unde au fost evaluaţi de către medicii SMURD. Tot în localitatea Cârțișoara, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu a montat un cort încălzit.

Lidia Bădilă declara, joi că rezervările la Hotelul de Gheață și la cabana administrată de firmă au fost anulate pentru acest sfârșit de săptămână.

"Toate rezervările au fost anulate și au fost amânate pentru luna februarie. În funcție de cum evoluează situația, luăm în calcul și anularea tuturor rezervărilor până la finalul lunii ianuarie", afirma Bădilă.

Telecabina este, în această perioadă a anului, singura modalitate de a ajunge la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac.

Din aceeaşi secţiune Ştiri similare
Vezi mai multe ştiri


Pagina a fost generata in 0.159 secunde