Telegrafic

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Telegrafic

Politică 24 Ianuarie 2008 / 00:00 577 accesări

“Pachetul energetic şi de mediu propus de CE favorizează România”

Europarlamentarul PSD Daciana Sîrbu, membru al Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară a PE, a apreciat ieri că noul pachet energetic şi de mediu propus de Comisia Europeană favorizează România, deoarece ţările cu un nivel scăzut al PIB îşi vor mări cotele de emisii faţă de cele din 2005. Ea explică astfel că \"angajamentul UE de a reduce cu cel puţin 20% emisiile de gaze cu efect de seră pînă în 2020, îndeosebi prin măsuri adoptate în sectorul energetic, este un pas important în lupta împotriva încălzirii globale\". Daciana Sîrbu apreciază totodată că \"accelerarea trecerii la energia cu nivel scăzut de carbon prin mărirea ponderii de piaţă a bio-combustibililor şi a surselor de energie regenerabile va încuraja inovaţiile şi va creşte competitivitatea industrială\".

Leonard Orban se va întîlni cu Mugur Isărescu

Comisarul european pentru Multilingvism, Leonard Orban, se va afla la Bucureşti, în perioada 24-25 ianuarie, avînd programată o întîlnire cu guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu. Întîlnirea este programată să se desfăşoare în această după-amiază. Orban are stabilite şi întîlniri cu reprezentanţi ai Departamentului de Afaceri Europene şi ai Ministerului Afacerilor Externe, precum şi cu şeful Reprezentanţei Comisiei Europene în România, Niculae Idu.

Oleoductul Constanţa-Trieste, cea mai directă rută pentru petrolul caspic

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că proiectul Nabucco este unul de importanţă strategică pentru România şi UE în zona Mării Negre şi că oleoductul Constanţa-Trieste poate constitui cea mai directă, eficientă şi sigură rută de transport a petrolului caspic spre spaţiul european. Oleoductul Constanţa-Trieste, cu o lungime de 1.400 km, corespunde obiectivului UE de reducere a dependenţei energetice faţă de Rusia şi ţările din Orientul Mijlociu. Încasările României, dacă proiectul va fi realizat, vor cumula patru miliarde de euro, în 20 de ani, de pe urma taxelor şi tarifelor percepute pentru tranzitul ţiţeiului.

Tineri din PD-L Constanţa, la Parlamentul European

Conducerea organizaţiei municipale Constanţa a PD-L continuă în 2008 programul de vizite la şedinţele legislative de lucru, organizat pentru tinerii din PD anul trecut. Preşedintele filialei, Laurenţiu Mironescu, a declarat că, dacă anul trecut, tinerii au fost la Parlamentul României, anul acesta, organizaţia municipală va organiza o excursie la Parlamentul European. „Vizita la Bruxelles este o ocazie deosebită pentru tineri să înţeleagă mecanismul legislativ european, mai ales că România are parlamentari care îşi aduc contribuţia la dezvoltarea comunitară”, a declarat Mironescu.

PDL se va numi Partidul Popular

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat că PD şi PLD şi-au promis, în cadrul discuţiilor privind unificarea celor două formaţiuni, ca, după trecerea ciclului electoral de doi ani, să schimbe denumirea partidului în Partidul Popular. La dezbaterea \"Valorile şi principiile dreptei\", Valeriu Stoica a răspuns afirmaţiilor unui vorbitor, care remarcase că denumirea noii formaţiuni rezultate în urma unificării PD şi PLD nu este \"cea mai inspirată\", fiind mai potrivită titulatura \"popular\". Liderii PDL iau în calcul ca, înainte de a înfiinţa Partidul Popular, să formeze o Uniune a Forţelor Populare, alături de formaţiuni nepolitice şi de personalităţi publice, pentru a pune în aplicare proiecte politice, sociale şi economice comune.



12