Teroristul Salah Abdeslam a refuzat încă o dată să răspundă întrebărilor judecătorului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Teroristul Salah Abdeslam a refuzat încă o dată să răspundă întrebărilor judecătorului

Externe 29 Noiembrie 2016 / 13:55 564 accesări

Salah Abdeslam, singurul terorist rămas în viaţă dintre cei care au comis atentatele din noiembrie 2015 la Paris, a fost adus marți în fața unui judecător și a refuzat din nou să răspundă la întrebări, potrivit unei surse judiciare, citate de Le Figaro.

Potrivit aceleiași surse, Abdeslam nu a solicitat să fie însoțit de un avocat.

Salah Abdeslam, în vârstă de 27 de ani, se află în prezent la închisoarea Fleury-Mérogis din Franţa. De când a fost transferat din Belgia în Franța pe data de 27 aprilie, el refuză să răspundă la întrebări. La jumătatea lunii octombrie, avocații acestuia, belgianul Sven Mary şi francezul Frank Berton, au anunțat că renunţă să îşi mai apere clientul din cauza deciziei lui de a păstra tăcerea.

"Am decis amândoi să renunţăm să îl mai apărăm pe Salah Abdeslam, ceea ce nu este un abandon, este o renunţare", a insistat atunci Frank Berton.

Această decizie a fost luată în acord cu Salah Abdeslam, în contextul în care cei doi avocaţi au stabilit încă de la început că acceptă să îl apere dacă Abdeslam acceptă să vorbească.

"Ştim şi suntem convinşi, el ne-a spus că nu se va exprima şi că îşi va exercita dreptul la tăcere. Ce vreţi să facem? Noi am avertizat, am spus-o din prima zi, dacă clientul meu nu vorbeşte, noi vom renunţa să îl apărăm", a explicat atunci unul dintre avocaţi pentru BFMTV.

"Această decizie nu este cea pe care voiam să o luăm la început", a mai spus Sven Mary.

Potrivit celor doi avocaţi, o serie de decizii, şi în special aceea de a-l plasa pe Salah Abdeslam sub supraveghere video 24 de ore din 24, l-au determinat pe acesta din urmă să apeleze la dreptul la tăcere.

"Am sentimentul unei imense încurcături. L-am văzut pe Salah Abdeslam mai rău cu fiecare lună care trecea", explica Frank Berton. "În timp ce toată lumea vă analizează chiar şi noaptea faptele şi gesturile, deveniţi nebun. Şi acest lucru este consecinţa unei decizii politice. Nu este o decizie a justiţiei", a mai spus avocatul.

Taguri articol


12