Tot ce trebuie să știi despre camera telefonului Huawei P30 Pro

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Tot ce trebuie să știi despre camera telefonului Huawei P30 Pro

24 Iunie 2021 / 08:37 164 accesări

Huawei P30 Pro este telefonul care a uimit o lume întreagă în anul 2019 datorită camerei sale cu lentile Leica. Acest telefon mobil vine la pachet cu o cameră principală formată din trei lentile, patru dacă pui la socoteală și senzorul time-of-flight, care oferă o mulțime de îmbunătățiri la capitolul fotografie față de terminalele Huawei P20 Pro și Huawei Mate 20 Pro.

Lentila principală a telefonului Huawei P30 pro este o lentilă de 40 MP care produce imagini de 10 MP, echivalentă cu o lentilă de 27 mm, cu o deschidere f/1.6, stabilizată optic. Huawei P30 Pro este primul telefon din întreaga lume pentru care s-a folosit o astfel de lentilă, iar decizia producătorilor s-a dovedit un real succes.

În afară de acest senzor uimitor, Huawei P30 Pro mai este dotat cu un senzor de 20 MP, super-wide-angle, echivalentul unei lentile de 16 mm pentru camerele foto în mărime naturală, precum și un senzor tele-camera cu un zoom optic de 5x.


Cum se descurcă telefonul Huawei P30 Pro la fotografie?

Pe hârtie lucrurile arată bine, dar un viitor utilizator trebuie să cunoască cum se descurcă acest telefon în realitate pentru a putea lua o decizie corectă. În modul wide-angle, câmpul telefonul Huawei P30 Pro nu este la fel de mare ca cel al telefoanelor Samsung, dar chiar și așa, datorită lentilelor sale foarte performante, el obține unele din cele mai înalte performanțe.

Imortalizate în modul standard, wide-angle, fotografiile făcute cu Huawei P30 Pro sunt foarte bine focusate și au o expunere bună. De asemenea, palet de culori este una foarte plăcută din punct de vedere vizual, atât la fotografia outdoor, cât și cea indoor, cu un white balance corect.

Pe de altă parte, performanțele acestui telefon mobil scad considerabil atunci când mărești imaginea. La distanțe focale cuprinse între 18 și 21 de milimetri, se poate observa o expunere mai puțin calitativă și culori desaturate, și la fotografia outdoor, și la cea indoor.

În schimb, modul Night al acestui telefon mobil este unul din cele mai bune pe care le-am văzut până acum. Când flash-ul se activează automat, acest telefon mobil poate face fotografii cu o expunere foarte bună, culori vivide și, cel mai important, multe detalii.

Modul Wide

La categoria 16 milimetri, Huawei P30 Pro încă este unul din cele mai bune telefoane mobile de pe piață, obținând rezultate remarcabile, indiferent de provocările la care este supus. Ne plac în special fotografiile făcute afară, în care imaginile se apropie foarte mult de realitate, fără o expunere prea mare.

Uneori, când fotografiezi oameni de la o distanță mai mare, există șansa ca la unele fotografii sharpness-ul să fie ceva mai șters, în special la marginile pozei. Dar acest lucru se întâmplă mai mult în interior decât în exterior, motiv pentru care am putea spune că nu este o problemă majoră.

Modul Night

Dintre toate telefoanele mobile pe care le-am testat până în acest moment, Huawei P30 Pro face unele din cele mai bune fotografii noaptea. Expunerea acestora este bună, cu un wide dynamic range care face ca străzile și clădirile să nu devină supraexpuse, iar cerul și alte elemente întunecate, dimpotrivă, nu par niciodată subexpuse. Detaliile se păstrează și ele destul de bine, chiar dacă pe fundal poate fi observat puțin zgomot de imagine.

Când flash-ul se declanșează pentru fotografiile portret pe timp de noapte, se obțin imagini cu o expunere bună, în care detaliile subiectului se pot observa fără pic de efort. Dar, pe de altă parte, dacă flash-ul nu se declașează, subiectul fotografiat poate deveni întunecat, culorile sale pierzând în fața fundalului luminos.

Concluzie

La capitolul fotografie, chiar dacă au trecut deja doi ani de când telefonul Huawei P30 Pro a fost lansat pe piață, investiția într-un astfel de terminal încă merită din plin. De aceea, dacă te hotărăști să-ți cumperi acest telefon, nu uita să-i oferi și un plus de personalitate și protecție investind și într-un set de huse Huawei P30 Pro de la Itelmobile. De asemenea, tot în acest magazin, dacă te hotărăști în final pentru unul din celelalte modele ale seriei, nu uita că te așteaptă și o colecție impresionantă de huse Huawei P30 lite, huse Huawei P Smart 2021 sau alt model.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1997 secunde