Traficanți de droguri, arestați de DIICOT la Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
DIICOT

Traficanți de droguri, arestați de DIICOT la Constanța

Justiție 18 Ianuarie 2021 / 16:16 1970 accesări

Foto: DIICOT

Foto: DIICOT

La data de 16.01.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a unui număr de 5 inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și efectuare, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada august 2020 - ianuarie 2021, inculpații au inițiat și constituit un grup infracțional organizat specializat în procurarea de substanțe cu efecte psihoactive din China și Olanda, pe care ulterior le-au preparat, stocat și oferit spre vânzare pe raza județelor Constanța și Mureș.

La data de 16.01.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Constanța au efectuat un număr de 14 percheziții domiciliare, pe raza județelor Constanța și Mureș, în urma cărora au fost ridicate 184 de grame de substanțe noi cu efecte psihoactive, 3 cântare electronice de precizie, 1 grinder, precum și suma de 4.400 de lei.

La data de 17.01.2021, Tribunalul Constanța a dispus arestarea preventivă a celor 5 inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Târgu Mureș și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.12
Pagina a fost generata in 0.1698 secunde