Transferul lui Ianis Hagi, în prim plan

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ore decisive

Transferul lui Ianis Hagi, în prim plan

Sport 08 Iulie 2019 / 16:06 2265 accesări
Gheorghe Popescu, preşedinte FC Viitorul: „Au venit oferte şi sunt convins că vor mai veni”

Gheorghe Popescu, preşedinte FC Viitorul: „Au venit oferte şi sunt convins că vor mai veni”

Toţi cei care sunt implicaţi şi îşi desfăşoraă activitatea în „arena” fotbalistică aşteaptă cu nerăbdare anunţul oficial privind transferul lui Ianis Hagi, căpitanul formaţiei FC Viitorul Constanţa, care este dorit de foarte multe cluburi importante din Europa. în această vară au fost vehiculate mai multe variante, iar ultima a fost din partea ruşilor de Spartak Moscova, care ar fi oferit suma de 12 milioane de euro. Dar tocmai o eventuală plecare în Rusia a lui Ianis Hagi a dat naştere unui mic conflict după declaraţia antrenorului Mircea Lucescu, după Supercupa României, care a afirmat că „decarului” de la Viitorul nu i s-ar potrivi campionatul rusesc.

Gheorghe Popescu, preşedintele FC Viitorul, a răspuns luni, la ProX, considerând răutăcioasă declaraţia lui Mircea Lucescus: „Răutăcioasă! Răutăcioasă! Nea Mircea nu-l cunoaşte pe Ianis, nu ştie cum se antrenează Ianis, ce potenţial are. Cred că s-a pripit când a făcut o astfel de declaraţie, dânsul fiind unul dintre antrenorii care au propus atâţia jucători tineri şi a avut un curaj incredibil să promoveze jucători. Nu cred că dânsul gândeşte ceea ce a spus”.

Cea mai valoroasă ofertă din punct de vedere financiar, 15 milioane de euro, a venit din partea Barcelonei, însă gruparea catalană l-ar transfera pe fotbalistul în vârstă de 20 de ani pentru a-l împrumuta la o altă echipă.

„Deocamdată nu s-a luat nicio hotărâre legată de destinaţia lui. Ianis este în vacanţă. Au venit oferte şi sunt convins că vor mai veni. Când el va considera că e momentul potrivit să aleagă una dintre aceste destinaţii sunt convins că o va face. Eu vorbesc numai de oferte concrete, nu de poveşti. Am avut întâlniri directe, la masă, concrete. Interesul este uriaş, numai că, atunci când ai foarte multe oferte, zici că vine încă una şi încă una şi aştepţi una mai bună şi negociezi. Eu cred că nu este nicio presiune a timpului, ţinând cont că suntem abia la începutul lunii iulie. Cert este că suntem în discuţii şi negocieri zilnice. Interesul celor de la Spartak există şi este unul uriaş. Există interes şi din partea Barcelonei, au existat discuţii cu Barcelona, deocamdată proiectul sportiv pe care ni-l propune Barcelona pentru noi nu este de interes. Asta nu înseamnă că într-o zi două să nu vină cu o altă propunere tehnică. Important este că astfel de echipe se interesează. Asta arată cât de respectat şi cât de improtant este Ianis pentru cluburile mari”, a declarat Gică Popescu.

Şi managerul tehnic al Viitorului, Gheorghe Hagi, consideră că plecarea lui Ianis Hagi de la gruparea constănţeană se va produce în câteva zile: „Vedem ce se va întâmpla zilele următoare. O să fie cu siguranţă o echipă bună, puternică, care se bate sus, cu tradiţie, dintr-un campionat foarte bun al Europei E perioada în care se spun foarte multe. Sperăm să luăm cea mai bună decizie pentru el, să facă performanţă, să ajungă sus”.

Ianis Hagi a spus că este pregătit să joace oriunde, dacă formaţia respectivă îl doreşte foarte mult.12
Declarația pe proprie răspundere
Pagina a fost generata in 0.2489 secunde