Trei suspecți reținuți în dosarul de evaziune fiscală în domeniul exploatării lemnului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trei suspecți reținuți în dosarul de evaziune fiscală în domeniul exploatării lemnului

Eveniment 13 Octombrie 2016 / 09:04 770 accesări

Trei persoane au fost reținute de procurorii Serviciului Teritorial Pitești al DIICOT, în urma perchezițiilor efectuate într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul exploatării lemnului cu prejudiciu de 4 milioane de euro, suspecții urmând să fie prezentați joi în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

Ordonanțele de reținere au fost emise în cursul nopții de miercuri spre joi, cei trei fiind introduși în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș, conform unor surse judiciare.

Pentru alți 12 suspecți din dosar, procurorii au dispus măsura controlului judiciar.

Procurorii DIICOT au efectuat, miercuri, 72 de percheziții în județele Argeș, Constanța, Vâlcea, Teleorman, Maramureș, Gorj, Hunedoara, Sibiu și Alba, într-un dosar de evaziune fiscală și tăieri ilegale de arbori.

Potrivit unor surse judiciare, percheziții au avut loc și la SC Forestcov SRL din localitatea Păușești — Otăsău, cea mai mare companie forestieră din județul Vâlcea, administrată de Virgil Covercă, acesta având calitatea de suspect în dosar.

Conform unui comunicat al DIICOT, în cauză sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, delapidare, spălare de bani, tăiere de arbori și furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea și dare de mită.

Lemnul era prelucrat în cadrul unei fabrici din județul Vâlcea și apoi transportat în Portul Constanța pentru export către țările arabe.

Din punct de vedere contabil, cheresteaua a fost subfacturată în cadrul unui circuit format din patru societăți comerciale, diferența de bani nefiscalizată fiind însușită de către membrii grupării.

De asemenea, anumite societăți din cadrul circuitului economico-financiar au beneficiat și de sume foarte mari cu titlu de rambursări de TVA.12
Pagina a fost generata in 0.2994 secunde