Trenul deraiat în județul Hunedoara, probleme la sistemul de frânare

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trenul deraiat în județul Hunedoara, probleme la sistemul de frânare

09 Aprilie 2017 / 13:12 762 accesări
Sursa foto: vocea.biz

Sursa foto: vocea.biz

Mecanicii trenului care a deraiat, sâmbătă, în judeţul Hunedoara, ar fi cerut cale liberă prin staţie după ce au constatat că ar avea probleme la sistemul de frânare, declară şeful ITM Hunedoara, Adrian Bozdog.

Şeful ITM Hunedoara, Adrian Bozdog, a declarat, duminică, pentru Mediafax, că cercetările în cazul accidentului de la Merişor sunt în curs de derulare.

”Ipoteza problemelor la sistemul de frânare este una dintre cauzele tragediei în care doi bărbaţi şi-au pierdut viaţa. Am înţeles la faţa locului că mecanicii au cerut prin staţia pe care o aveau în dotare celor de la Merişor să le asigure cale liberă până la Baru, fiindcă au probleme la sistemul de frânare”, a declarat Bozdog.

Potrivit cestuia, tronsonul unde a avut loc accidentul este unul periculos, cu curbe şi coborâri.

Sâmbătă după-amiază, doi mecanici de locomotivă au murit, după ce mai multe vagoane ale unui tren de marfă au deraiat în zona Merișor, în apropiere de Valea Jiului, județul Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al CFR SA, Oana Brânzan, a declarat, pentru Mediafax, că accidentul feroviar s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la sistemul de frânare.

La rândul său, purtătorul de cuvânt ISU Hunedoara, Anemona Doda, declara că trenul era al unui operator privat de marfă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2341 secunde