Trupa Black Sabbath, ultimul concert din carieră

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Trupa Black Sabbath, ultimul concert din carieră

Divertisment 05 Februarie 2017 / 12:06 694 accesări

Black Sabbath, iniţiatorii genului muzical heavy metal, au susţinut ultimul concert exact în oraşul natal al membrilor trupei, Birmingham, unde şi-au început cariera. În ultima apariţie pe scenă, veteranii de la Black Sabbath au cântat cincisprezece piese. Ultima piesă a fost hitul "Paranoid". Confetti şi baloane au fost aruncate pe scenă în timp ce solistul Ozzy Osbourne, în vârstă de 68 de ani, le-a mulţumit fanilor pentru aproape cinci decade în care le-au ascultat muzica. Turneul final "The End Tour" a început în America în luna ianuarie a anului trecut. Trupa a ţinut concerte în 81 de oraşe din întreaga lume. Ultimele două show-uri au fost în Birmingham. Trupa Black Sabbath a fost înfiinţată în 1968 de Osbourne, alături de chitaristul Tony Iommi, basistul Geezer Butler şi toboşarul Bill Ward. Ozzy a fost înlocuit în 1977 de fostul solist al trupei Rainbow, Ronnie James Dio, trupa în varianta originală reunindu-se în 1997. Din cauza unor probleme de sănătate, toboşarul Bill Ward n-a mai putut participa la turneul final al trupei, fiind înlocuit de bateristul Tommy Clufetos. Totodată, trupei i s-a alăturat pentru concertul de adio clăparul Adam Wakeman.

Ultima piesă din concert, ""Paranoid", melodie reprezentativă pentru trupa Black Sabbath a fost transmisă live pe pagina oficială de Facebook a formaţiei.

Membrii trupei s-au înclinat pentru ultima oară în faţa mulţimii extaziate şi au zâmbit într-o fotografie de adio, în timp ce pe cerul din Birmigham explodau artificii, evocând anii de început ai trupei, când băieţii din Sabbath au cântat pentru prima dată în faţa unui public "Paranoid." "Mulţumesc, noapte bună, mulţumesc foarte mult", a fost fraza de încheiere a lui Ozzy, solistul legendarei trupe, în timp ce părăsea scena. Iommi a salutat publicul. Ozzy a declarat pentru BBC înaintea ultimului show că după aproape cinci decade de carieră încă este emoţionat înainte de a intra pe scenă. "Sunt un vârtej de emoţii", a afirmat Ozzy.

"Îmi amintesc de primul concert din Crown pub, în Birmingham şi ştiu că înainte de a intra pe scenă mă gândeam: Eh, o să fie bine, pentru o gaşcă de puşti. O să bem câteva beri şi o să cântăm pentru un public care e la fel ca noi. Dar nu ne aşteptam ca acel concert mic să se transforme în aşa o aventură. Am avut o viaţă frumoasă", a spus Ozzy.12
Pagina a fost generata in 0.1994 secunde