Turcia ar putea permite imigranților să călătorească spre Europa

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Amenințări la adresa UE Turcia ar putea permite imigranților să călătorească spre Europa
25 Noiembrie 2016 / 13:27 226 accesări

Erdogan avertizează că Turcia ar putea permite imigranților să călătorească spre Europa, la doar o zi după ce Parlamentul European a votat o rezoluție cu caracter neobligatoriu ce prevede îngheţarea negocierilor cu Ankara pentru aderarea la UE, scrie Reuters online.

Parlamentul European a aprobat joi o rezoluție cu caracter neobligatoriu prin care se cere îngheţarea negocierilor pentru aderarea Turciei la UE, ca urmare a măsurilor disproporţionate introduse de autoritățile de la Ankara în urma loviturii de stat eșuate din luna iulie.

În pofida temerilor crescânde în legătură cu libertatea de exprimare și situația drepturilor omului din Turcia, UE are nevoie de cooperarea Ankarei pentru a opri influxul de imigranți care încearcă să ajungă în Europa.

"Dacă mergeți mai departe de atât, aceste frontiere vor fi deschise. Nici eu și nici poporul meu nu vom fi afectați de aceste amenințări goale", a declarat Erdogan, într-un discurs susținut în cadrul unui congres privind dreptatea pentru femei.

Peste 1,3 milioane de persoane au ajuns anul trecut în Europa, provocând dispute între statele membre UE în legătură cu modul în care ar trebui gestionată această situație. Uniunea Europeană a semnat un acord cu Turcia privind limitarea imigrației în Europa, care a dus la o scădere semnificativă a numărului de imigranți care ajung în statele UE, via Turcia.

Este puțin probabil ca statele UE să țină cont de rezoluția votată în Parlamentul european, având în vedere că Germania, Franța și cele mai multe state din Blocul comunitar susțin continuarea negocierilor de aderare cu Turcia.

Tensiunile s-au amplificat în ultimele săptămâni, președintele Erdogan evocând organizarea unui referendum pentru a decide dacă să continue sau nu procesul de aderare la UE.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1531 secunde