Turcia, sub teroare de Revelion! Atac armat într-un club de noapte!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Turcia, sub teroare de Revelion! Atac armat într-un club de noapte!

Externe 01 Ianuarie 2017 / 04:44 1966 accesări

Un număr de 39 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 69 au fost rănite sâmbătă noapte, după ce un bărbat înarmat a intrat îmbrăcat în Moş Crăciun într-un club din Istanbul şi a început să tragă la întâmplare în mulţime, cu un Kalaşnikov. Printre persoanele decedate se numără inclusiv 16 cetăţeni străini.

Atacul a fost comis de un individ care avea o armă automată de tip Kalaşnikov, în Clubul de noapte Reina, situat în zona Ortakoy din Istanbul.

În momentul atacului armat, duminică la ora 1.30 (0.30, ora României), în club erau sute de persoane care celebrau Revelionul.

Multe persoane au sărit în Canalul Bosfor pentru a scăpa de focurile de armă, iar poliţia a întreprins operaţiuni de salvare din apă.

Nu este clar dacă autorul atacului a fost arestat sau împuşcat de forţele de ordine.

Cel mai probabil, atacul terorist este opera organizaţiei teroriste Stat Islamic sau a insurgenţilor separatişti din cadrul Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

"Un terorist cu o armă puternică a comis un atac brutal, a deschis focul spre oameni nevinovaţi care sărbătoreau venirea Noului An", a declarat primarul din Istanbul, Vasip Sahin.

Potrivit cotidianului Hurriyet, în club erau 700-800 de persoane în momentul atacului terorist, iar agresorul striga în limba arabă, un indiciu că ar putea fi un membru al reţelei fundamentaliste sunnite Stat Islamic.

AUTORITĂȚILE ROMÂNE VERIFICĂ DACĂ PRINTRE VICTIME SUNT ȘI CETĂȚENI ROMÂNI

Consulatul General al României la Istanbul are în atenție incidentul produs în dimineața zilei de duminică într-un club din oraș, soldat cu numeroși morți și răniți, și verifică dacă printre victime sunt și cetățeni români.

''Consulatul General al României la Istanbul are în atenție incidentul produs în dimineața zilei de 01.01.2017, în jurul orei 02,00 (01,00 ora României), soldat cu numeroși morți și răniți. Oficiul consular român a întreprins în regim de urgență demersuri pe lângă autoritățile abilitate și spitalele din Istanbul pentru a verifica dacă printre victimele incidentului se află cetățeni români. (...) Ministerul Afacerilor Externe își exprimă profundul regret pentru pierderea de vieți omenești și transmite condoleanțe familiilor victimelor'', se arată într-un comunicat al MAE.

Consulatul General al României la Istanbul monitorizează evoluția situației și este pregătit să acorde asistență consulară, dacă situația o va impune.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatului General al României la Istanbul — (0090) 212 3583541, (0090) 90 212 3580516, (0090) +90 212 3583537, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Taguri articol


12