Ultimul minut

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ultimul minut

Sport 08 August 2013 / 00:00 603 accesări

CJC SPRIJINĂ HANDBALUL JUVENIL ŞI TENISUL DE MASĂ

În cadrul şedinţei Consiliului Judeţean Constanţa, desfăşurată ieri, a fost aprobată, la iniţiativa preşedintelui Nicuşor Constantinescu, hotărârea privind alocarea sumei de 45.000 lei Asociaţiei Judeţene de Handbal (preşedinte Marius Puşcaşi) pentru realizarea proiectului „Şi eu vreau să fac handbal”. În cadrul acestui proiect vor fi înfiinţate centre zonale de handbal, pe modelul deja implementat la rugby, unul de succes, la care s-au obţinut mai multe titluri naţionale la nivel juvenil. Tot în cadrul şedinţei de ieri a Consiliului Judeţean Constanţa a fost aprobată şi hotărârea privind alocarea sumei de 626.500 lei Clubului Sportiv Top Spin - 08, Constanţa pentru susţinerea activităţii în sezonul 2013-2014. CS Top Spin continuă activitatea secţiei de tenis de masă de la CS 2004 Tomis, triplă campioană naţională la masculin sub comanda antrenorului-jucător Andrei Filimon.

TIBERIU DOLNICEANU, BRONZ MONDIAL LA SABIE

Sabrerul Tiberiu Dolniceanu a ratat, aseară, calificarea în finala Campionatelor Mondiale de scrimă de la Budapesta şi a obţinut medalia de bronz. Dolniceanu, campion european în acest an, a fost învins, în semifinale, de rusul Veniamin Reşetnikov, cu 15-10. În sferturi, Dolniceanu a trecut, cu 15-4, de italianul Enrico Berre, medaliat cu bronz la CE de la Zagreb. Anterior, Dolniceanu trecuse de japonezul Kenta Tokunan (15-7), de ucraineanul Dmitro Boiko (15-7) şi de italianul Samuele Luigi (15-12). Ceilalţi trei reprezentanţi ai României, Iulian Teodosiu, Ciprian Gălăţeanu şi Alin Badea, au fost eliminaţi în primul tur, în al doilea tur, respectiv în optimile de finală ale competiţiei.

PERECHEA BEGU / GOVORŢOVA, ÎN TURUL SECUND LA TORONTO

Perechea Irina-Camelia Begu / Olga Govorţova (România / Belarus) s-a calificat în turul al doilea al probei de dublu din cadrul turneului WTA de la Toronto, dotat cu premii în valoare totală de 2.369.000 de dolari. Begu şi Govorţova au trecut, în primul tur, de cuplul Silvia Soler-Espinosa / Klara Zakopalova (Spania / Cehia), scor 6-4, 2-6, 10-5, după o oră şi 13 minute de joc. În turul secund, Begu şi Govorţova vor întâlni cuplul Anna-Lena Groenfeld / Kveta Peschke (Germania / Cehia), care nu a evoluat în runda inaugurală.

DULGHERU, ELIMINATĂ ÎN PRIMUL TUR LA TORONTO

Jucătoarea de tenis Alexandra Dulgheru, locul 256 WTA, venită din calificări, a fost eliminată în primul tur al turneului de la Toronto (Canada), dotat cu premii în valoare totală de 2.369.000 de dolari. Dulgheru a fost învinsă în primul tur de Magdalena Rybarikova (Slovacia), locul 42 WTA, scor 6-4, 6-3, după o oră şi 19 de minute de joc.

ŞARAPOVA, SPORTIVA CEL MAI BINE PLĂTITĂ LA NIVEL MONDIAL

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova ocupă prima poziţie în clasamentul celor mai bine plătite sportive din lume, cu 29 de milioane de dolari, dintre care doar şase milioane de dolari în premii, restul fiind reprezentat de contractele de imagine, informează forbes.com. În SUA, femeile câştigă doar 77 de cenţi la fiecare dolar obţinut de un bărbat, însă la nivel sportiv diferenţele sunt mult mai mari. De exemplu, în WNBA (Liga feminină Nord-americană de baschet) salariul maxim este de 107.000 de dolari, în timp ce Kobe Bryant va primi 30,5 milioane de dolari de la Los Angeles Lakers în sezonul următor. Sud-coreeanca Inbee Park a câştigat 585.000 de dolari după ce s-a impus la turneul de golf de la US Open, în timp ce Justin Rose, câştigătorul la masculin, a încasat 1,4 milioane de dolari. Diferenţa de venituri derivă din încasările pe care le generează vedetele acestor sporturi, singura disciplină unde atât bărbaţii, cât şi femeile au premii relativ egale fiind tenisul. Clasamentul celor mai bine plătite zece sportive este următorul: 1. Maria Şarapova (Rusia, tenis) - 29 de milioane de dolari; 2. Serena Williams (SUA, tenis) - 20,5 milioane de dolari; 3. Na Li (China, tenis) - 18,2 milioane de dolari; 4. Victoria Azarenka (Belarus, tenis) - 15,7 milioane de dolari; 5. Danica Patrick (SUA, automobilism) - 15 milioane de dolari; 6. Kim Yuna (Coreea de Sud, patinaj artistic) - 14 milioane de dolari; 7. Caroline Wozniacki (Danemarca, tenis) - 13,6 milioane de dolari; 8. Agnieszka Radwanska (Polonia, tenis) - 7,4 milioane de dolari; 9. Ana Ivanovici (Serbia, tenis) - 7 milioane de dolari; 10. Paula Creamer (SUA, golf) - 5,5 milioane de dolari.

RECORD MONDIAL LA 200 M MIXT ÎN BAZIN SCURT

Înotătoarea ungară Katinka Hosszu a stabilit ieri, la Eindhoven, un record mondial în proba de 200 m mixt în bazin scurt, cu timpul de două minute, patru secunde şi 39 de sutimi. Recordul mondial precedent aparţinea americancei Julia Smit, cu două minute, patru secunde şi 60 de sutimi, şi a fost stabilit în decembrie 2009, la Manchester.12