Un adolescent din doi are smartphone

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Aproape toți stau buluc pe Facebook

Un adolescent din doi are smartphone

Lifestyle 30 Noiembrie 2015 / 13:29 683 accesări

Mai mult de jumătate dintre tinerii din România, cu vârste între 14 și 17 ani, dețin un smartphone, iar 86% dintre ei interacționează prin intermediul rețelei de socializare Facebook, reiese din rezultatele ediției a doua a Raportului "Consumer Report 2015", publicate de agenția de media Starcom MediaVest.

Conform indicatorilor rezultați din datele analizate, 95% dintre adolescenți au în buzunar un telefon mobil, dar 54% se pot lăuda că dețin un smartphone. Interesant este că, la Constanța, procentul de liceeni care au smartphone este aproape egal cu procentul de promovablitate la Bacalaureat, deși este greu de crezut că între cele două rapoarte poate exista o legătură directă.

Revenind la activitățile prestate de tineri pe telefoane, audiția sau vizionarea de muzică prin intermediul terminalelor pe care le au sunt în top (58%), în timp ce pentru 56% dintre ei realizarea de fotografii reprezintă un hobby. De asemenea, 51% dintre tinerii chestionați socializează prin intermediul unei rețele dedicate, cu ajutorul telefonului, și numai 48% se joacă.

La nivel național, studiul citat arată că 9 din 10 adolescenți dețin un cont pe Facebook, iar 8 din 10 folosesc YouTube ca sursă principală de conținut video și muzică. Instagram și Twitter sunt mult în urmă în preferințele tinerilor, cu 18% din total la nivel național, respectiv 14%.

În ceea ce privește petrecerea timpului liber prin intermediul terminalelor electronice, 88% dintre tinerii intervievați au declarat că se joacă săptămânal pe orice tip de device, 57% au spus că preferă PC-ul sau consolele Wii și Playstation, în timp ce 54% optează pentru jocuri online, iar 53% pentru PC.

Raportul "Consumer Report 2015" a fost realizat pe mai multe categorii de consumatori români, respectiv adolescenți (14-17 ani), tineri singuri, necăsătoriți și fără copii (18-34 de ani), familii cu copii până în 14 ani sau familii fără copii, în care au fost incluse cupluri cu vârste de peste 45 de ani, ai căror copii au plecat din gospodărie.

Taguri articol


12