Un avocat celebru, implicat într-un caz de corupție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un avocat celebru, implicat într-un caz de corupție
Externe 08 Noiembrie 2018 / 16:49 384 accesări 0 comentarii

Poliţia israeliană a transmis joi, la capătul unei lungi anchete, că deţine probe privind implicarea lui David Shimron, avocatul premierului israelian Benjamin Netanyahu, într-un caz de corupţie şi de spălare de bani, relatează AFP preluată de Agerppres. Dosarul vizează suspiciuni privind presupuse fapte de corupţie în jurul vânzării de către Germania către Israel a unor submarine militare concepute de gigantul industrial german ThyssenKrupp. Poliţia îi suspectează de asemenea pe David Sharan, fost şef de cabinet al premierului israelian, şi pe fostul comandant al marinei, amiralul în rezervă Eliezer Marom, că sunt implicaţi în acest caz, a precizat poliţia într-un comunicat.

Procurorul general este acum cel care trebuie să decidă anchetarea suspecţilor.

Premierul Benjamin Netanyahu nu a fost pus sub acuzare niciodată, dar a fost interogat în cadrul acestei anchete. El este vizat de diferite investigaţii pentru presupuse fapte de corupţie, susceptibile să îi ameninţe longevitatea la putere, şi a fost interogat de cel puţin 12 ori atât ca suspect cât şi ca martor. Poliţia a recomandat în februarie inculparea lui Netanyahu în două anchete, dintre care una vizează cadouri pe care el le-ar fi primit ilegal de la celebrităţi bogate, iar alta vizează un acord secret pe care ar fi încercat să îl încheie cu un cotidian popular pentru o acoperire mediatică favorabilă. Procurorul general trebuie să ia o decizie în următoarele luni, iar acest lucru amplifică speculaţiile privind viitorul lui Netanyahu.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2168 secunde