Un constănţean îi adresează lui Făgădău câteva întrebări! Răspunde primarul?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Legea 50/1991, aplicabilă şi în Constanţa sau nu ?

Un constănţean îi adresează lui Făgădău câteva întrebări! Răspunde primarul?

Administrație 25 Mai 2018 / 17:04 2061 accesări
Nu, staţi liniştiţi, aceasta nu este doamna plătită din banii noştri, reclamată de contribuabilul ajuns la capătul răbdării.  Sursa foto: http://www.vrijwilligersacademiehaarlem.nl

Nu, staţi liniştiţi, aceasta nu este doamna plătită din banii noştri, reclamată de contribuabilul ajuns la capătul răbdării. Sursa foto: http://www.vrijwilligersacademiehaarlem.nl

Un constănţean încearcă, prin intermediul cotidianului nostru, să îşi facă auzită vocea, ignorată până acum de administraţia locală. Nu că ne-ar mira o atare abordare din partea onor Primăriei Municipiului Constanţa care pare că reprezintă pe oricine altcineva în afară de noi, constănţenii plătitori de taxe şi impozite. Sunt sute cazurile în care hârtiile care trebuie să ajungă dintr-un birou în altul – şi există oameni plătiţi din banii noştri să facă asta – se pierd, ajung să îngroaşe vreun maldăr pe vreun birou esenţial la care o doamnă, cu un job la fel de esenţial, decide să se transforme într-un Dumnezeu răzbunător în privinţa situaţiei unui contribuabil oarecare. Cam aceasta este starea de fapt în aproape toate departamentele/ direcţiile/ compartimentele/ scorburile etc. pe care le regăsim în structura onoratei Primării menţionate mai sus.

Vă prezentăm, în continuare, scrisoarea deschisă a cetăţeanului locuitor al urbei noastre mizere şi plătitor de taxe şi impozite:

„Stimate domnule primar

Stimate domnule arhitect-şef

Conform Legii 50/1991 cu modificările şi completarile ulterioare, art. 7 "Autorizaţia de Construire se emite în cel mult 30 de zile de la data depunerii documentaţiei”.

Aş dori să vizualizaţi următoarele documentaţii:

- 65683/18.04.2018, cheie 1174. Dacă cumva se trezeşte un inspector să încerce să respecte termenele legale, atunci documentaţiile vor rămâne înţepenite la doamna Constantin Nicoleta. Ca exemplu, puteţi căuta documentaţia cu numărul 70196/25.04.2018, cu cheie 6485, la care s-a ajuns la performanţa ca aceasta să stea la inspector 13 zile şi apoi 15 zile la doamna Nicoleta, ca nu cumva să fie emisă o

Autorizaţie în termen sau mai devreme de termen.

- 65691/18.04.2018, cheie 6444. Aceasta documentaţie a stat la inspector 32 de zile, deci mai mult decât termenul legal de emitere a Autorizaţiei de Construire, apoi, bineînţeles zace la doamna Nicoleta pentru a se îndeplini termenul de 2 luni pentru emitere Autorizaţie de Construire.

Revin cu întrebarea pe care v-am mai adresat-o de câteva ori: Legea 50/1991 este aplicabilă şi în Constanţa sau declaraţi public că această Lege nu are efect în Constanţa?

S-a făcut vreodată o evaluare a activităţii compartimentului de Autorizări în Construcţii?

A fost cineva vreodată tras la răspundere pentru aceste întârzieri?

Ţin să vă reamintesc că, în cazurile prezentate, este vorba de lucrări de

alimentare cu energie electrică a unor imobile. Pentru aceste lucrări sunt încheiate Contracte de proiectare cu S.C. E-Distribuţie Dobrogea S.A. Proiectele nu se pot depune spre avizare fără Autorizaţiile de Construire. Fără avizarea proiectelor nu se pot încheia contractele de execuţie a lucrărilor, etc.

Aşa cum onor Primăria cere operativitate şi corectitudine în relaţiile cu cei cu care are contracte, cred că acelaşi lucru ar trebui să se manifeste şi din partea Primăriei. Asta ca să nu mai vorbim despre respectul faţă de contribuabili.

Are rost să mai discutăm despre Normele Metodologice de aplicare a Legii 50? Oare câţi dintre cei care lucrează în compartimentul Autorizări în Construcţii le cunosc sau, mai ales, câţi le aplică?

O zi bună în continuare şi un weekend reuşit”.

Sperăm că, în urma apariţiei acestui material, Primăria se va sesiza şi va rezolva problema. Sau va emite o informare. Sau o prognoză meteo ca şi când suntem cu toţii cretini sau autişti şi nu o avem pe telefon. Sau denumirea greşită a Centenarului – ştiţi, evenimentul ăla de se sărbătoreşte în toată ţara, numai la Constanţa NU! Sau trimite două dude blonde de la Bucureşti să rezolva problema cu pricina. Sau se urcă în avion spre Barcelona. Sau este deja pe drum spre vreo destinaţie drăguţă, că de, e minivacanţă. Sau...12