Un elefant care pictează a câştigat bani pe lucrările sale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un elefant care pictează a câştigat bani pe lucrările sale
Lifestyle 05 Noiembrie 2017 / 16:44 316 accesări 0 comentarii

Nu doar oamenii au simţ artistic. O demonstrează un elefant care pictează. Operele acestuia au fost vândute sâmbătă, în cadrul unei licitații organizate de un circ ambulant din Ungaria, informează Reuters. Lucrările realizate de elefantul Sandra, în vârstă de 42 de ani, care vine din India, înfățișând multe linii colorate care seamănă cu niște râuri, s-au vândut pentru aproximativ 40.000 de forinți fiecare (echivalentul a 150 de dolari). O pictură care o înfățișează pe Sandra, realizată de un pictor din Ungaria, s-a vândut pentru suma de 260.000 de forinți. Suma va fi donată unui sanctuar pentru elefanți din Malaezia.

Sandra pictează cu trompa din plăcere, spune Florian Richter, proprietarul și dresorul elefantului, acrobat și director al circului. Elefantul, care avea deja antrenament pentru un număr de circ în care folosea o pensulă pentru bărbierit, s-a adaptat rapid la folosirea pensulei pentru pictura pe pânză. Richter spune că, spre deosebire de alți elefanți din Thailanda care sunt forțați să picteze, Sandra pictează din proprie inițiativă, atunci când are chef. ''Eu o ajut doar cu schimbatul pensulelor și punerea lor în vopsea, restul îl face aproape singură. O laud zicându-i ''este foarte frumos“ sau „nu este chiar atât de frumos“'', spune Richter: ''Suntem împreună de 40 de ani, așa că avem un fel de legătură de familie''. Pe când era doar un pui de elefant, Sandra a venit la circul unde lucra Richter, cea de-a șaptea generație dintr-o familie de acrobați.

Taguri articol
Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Pagina a fost generata in 0.2376 secunde