Un fan român al DAESH, cercetat de DIICOT şi SRI

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Un fan român al DAESH, cercetat de DIICOT şi SRI

Eveniment 29 Martie 2018 / 16:52 990 accesări

Nu e chiar Terorică ce posta pe Facebook mesaje suficient de explicite, de genul „Eu sunt teroristul no. 1 în România”... Este un palestinian cu cetăţenia română, în vârstă de 30 ani, cercetat de procurorii DIICOT, la sesizarea SRI. Acesta este suspectat de implicare în promovarea unor mesaje radicale specifice organizaţiei teroriste DAESH şi instruire cu privire la folosirea unor dispozitive explozive.

„Procurorii DIICOT- Structura Centrală şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate-Serviciul de Investigare a Infracţiunilor de Terorism au efectuat, joi, o percheziţie la domiciliul suspectului, situat pe raza judeţului Ilfov, ocazie cu care au fost găsite şi ridicate documente, materiale de propagandă, medii de stocare şi sisteme informatice. Potrivit unui comunicat DIICOT, în urma verificărilor întreprinse a rezultat că suspectul prezenta indicatori specifici unei persoane aflate într-o etapă avansată a procesului de (auto)radicalizare pe linia ideologiei unor organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu. Procurorii spun că suspectul a promovat sistematic în mediul online idei, concepţii şi atitudini specifice unor entităţi teroriste. Concret, el a manifestat interes pentru acţiunile derulate de organizaţii teroriste din Orientul Mijlociu, accesând constant materiale cu caracter jihadist, care promovau inclusiv modalităţi de a ajunge în Siria şi de a comite atentate teroriste.

Conform unui comunicat al IGPR, suspectul ar fi accesat site-uri şi forumuri cu caracter jihadist, ar fi postat şi distribuit materiale foto-video care fac apologia cauzei jihadiste, inclusiv materiale cu un conţinut extrem de violent şi ar fi elogiat atentatele comise de organizaţia teroristă DAESH şi discursurile unor imami radicali, care promovează sectarismul religios şi încurajează violenţa împotriva altor confesiuni religioase. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei - Vlad Ţepeş”, se arată într-un comunicat de presă.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1641 secunde