Un soft special a permis depistarea vărsământului lui Blatter către Platini!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tehnologia modernă le-a fost „fatală” lui Blatter și Platini

Un soft special a permis depistarea vărsământului lui Blatter către Platini!

Sport 22 Decembrie 2015 / 15:41 292 accesări

Un soft special utilizat de agenții de control financiar a permis depistarea ordinului de plată de 1,8 milioane euro care a condus la suspendarea președinților FIFA și UEFA, Joseph Blatter și Michel Platini. Programul dezvoltat în Elveția este capabil să analizeze rapid milioane de conturi, căutând în special conturile cu titulari multipli. Softul semnalează numele persoanelor care figurează într-un cont fără a fi titular principal. O versiune similară este utilizată de autoritățile germane la reglementarea piețelor financiare.

Reamintim că Blatter și Platini au primit suspendări pe opt ani din partea Comisiei de Etică a FIFA, din cauza unei plăți de 1,8 milioane euro efectuate de elvețian către francez în 2011, reprezentând contravaloarea serviciilor de consultanță din perioada 1999-2002. Blatter și Platini au argumentat că a fost vorba de un contract verbal, care are valoarea unuia scris, conform legislației elvețiene. Comisia de Etică a considerat însă că acel vărsământ nu avea nicio bază juridică, iar cei doi înalți oficiali au fost găsiți vinovați de „abuz de putere” în posturile ocupate în sânul FIFA.

Fostul procuror Michael Garcia a anchetat atribuirea CM 2018 pentru Rusia și a CM 2022 pentru Qatar, dar acel vărsământ nu a figurat în raportul americanului, acesta fiind descoperit mai târziu de acel soft specializat. FIFA a explicat că nu poate publica în întregime raportul lui Garcia din motive juridice, pentru că virarea sumei de 1,8 milioane euro este investigată și de procurorii elvețieni. Abia după ancheta procurorilor elvețieni raportul complet ar putea fi publicat.

Suspendați din orice activitate legată de fotbal, Blatter și Platini nu mai au acces la sediile organizațiilor pe care le conduceau până acum câteva luni. Ei nu pot viziona din tribuna VIP meciurile de la turneul final EURO 2016, dar pot intra pe stadion plătind bilete ca orice suporter.

Citește și:

Suspendări drastice pentru Blatter și Platini: opt ani interdicție de a activa în fotbal!

TAS menține suspendarea lui Platini, dar FIFA nu o mai poate prelungi

Comisia de Apel a FIFA a respins contestațiile formulate de Blatter şi Platini

Taguri articol
FIFAPlatiniBlatterSuspendareSoft


12
Pagina a fost generata in 0.1759 secunde