Un telefon din bunkerul lui Hitler va fi scos la licitație în Statele Unite

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Un telefon din bunkerul lui Hitler va fi scos la licitație în Statele Unite
17 Februarie 2017 / 13:56 119 accesări 0 comentarii
Sursa foto: businessmagazin.ro

Sursa foto: businessmagazin.ro

Mai multe obiecte care au aparținut lui Adolf Hitler vor fi scoase, vineri, la licitație, în localitatea Chesapeake City (Maryland, USA).

Casa de licitații Alexander Historical Auctions a anunțat că, printre obiectele scoase la licitație, se găsește și unul dintre telefoanele lui Hitler. Aparatul, de culoare roșie, este fabricat de Siemens și are gravate zvastica și numele Führerului.

Prețul de vânzare estimat este de 200.000-300.000 de dolari.

Aparatul a fost luat din bunkerul de la Berlin, la câteva zile după terminarea războiului, de un ofițer britanic și a fost oferit casei de licitații de către fiul acestuia.

În Franța, licitația este considerată ca fiind una "sensibilă", asemănătoare celei din 2013, când o casă de licitație din Drouot a scos la vânzare zeghea unui deținut dintr-un lagăr nazist "în bună stare de conservare". Confruntați cu un val de proteste vehemente, comisarii acelei licitații au fost obligați să retragă de la vânzare acea "relicvă a unei crime monstruoase".

Taguri articol

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.226 secunde