Unde să cazăm migranţii? Miniştri ai UE, la Innsbruck

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Unde să cazăm migranţii? Miniştri ai UE, la Innsbruck

Externe 12 Iulie 2018 / 16:04 475 accesări

Miniştrii de interne din ţările membre ale Uniunii Europene s-au reunit, joi, în cadru informal, în oraşul austriac Innsbruck pentru a analiza mai detaliat ideea creării unor noi tipuri de centre pentru migranţi, relatează dpa. Acordul convenit de liderii statelor UE în luna iunie include propunerea de creare a unor centre de debarcare în regiuni precum Africa de Nord pentru migranţii salvaţi în Marea Mediterană, precum şi înfiinţarea unor centre de primire pe teritoriul european.

Joi dimineaţa, înaintea reuniunii informale de la Innsbruck organizate de preşedinţia austriacă a Consiliului Uniunii Europene, ministrul de interne italian Matteo Salvini se va întâlni cu omologii săi din Germania şi Austria, Horst Seehofer şi Herbert Kickl, pentru a discuta despre modalităţile de a închide ruta de migraţie care traversează Mediterana.

În urmă cu câteva săptămâni, Italia a decis să nu mai autorizeze intrarea navelor umanitare cu migranţi în porturile sale, iar Matteo Salvini doreşte să extindă această blocadă şi asupra navelor care participă la operaţiunile de salvare oficiale ale UE. Anterior în cursul acestei săptămâni, Herbert Kickl a propus ca refugiaţii să nu primească permisiunea de a completa cererile de azil în UE, în ambasadele UE şi în viitoarele centre de debarcare pentru migranţii salvaţi pe mare. În schimb, UE ar putea alege cei mai vulnerabili refugiaţi în taberele din apropierea regiunilor marcate de crize.12
Pagina a fost generata in 0.1906 secunde