Ungaria spune că este pregătită să plătească în ruble pentru gazele rusești

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ungaria spune că este pregătită să plătească în ruble pentru gazele rusești

Externe 06 Aprilie 2022 / 17:30 994 accesări

Ungaria a anunţat astăzi că este pregătită să plătească în ruble pentru gazele ruseşti, în dezacord cu UE, care a căutat un front unit în opoziţia faţă de cerinţele Moscovei, transmiteReuters.

Rusia le-a cerut statelor UE să-i plătească în ruble gazele livrate începând cu 1 aprilie. Solicitarea a fost refuzată. În prezent livrările continuă, întrucât primele plăţi pentru volumele de gaze livrate după această dată sunt scadente în a doua jumătate a lunii.

Premierul Viktor Orban a declarat astăzi, ca răspuns la o întrebare adresată de Reuters, că Ungaria va plăti în ruble pentru gazele ruseşti dacă Moscova o va cere.

Comisia Europeană a anunţat vineri că firmele europene ale căror contracte de furnizare de gaze naturale încheiate cu Rusia stipulează că plata se face în euro sau dolari nu ar trebui să dea curs cererii Rusiei privind plata în ruble.

Executivul comunitar a precizat că lucrează împreună cu companiile energetice şi cu guvernele statelor membre pentru a analiza decretul preşedintelui Vladimir Putin, însă companiile ale căror contracte de furnizare de gaze naturale încheiate cu Rusia prevăd plata în euro sau dolari nu ar trebui să încalce acele prevederi.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1816 secunde