Unii bugetari vor avea venituri mai mari decât şeful statului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Unii bugetari vor avea venituri mai mari decât şeful statului
Politică 19 Aprilie 2017 / 14:55 2947 accesări 1 comentariu

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că proiectul Legii salarizării unitare va da posibilitatea ca unii bugetari să aibă venituri peste cel al şefului statului, acestea datorându-se sporurilor aplicate. Solicitată să comenteze unele analize făcute la proiectul de Lege a salarizării potrivit cărora judecătorii şi procurorii, prin sporuri, vor avea salarii duble, chiar triple faţă de şeful statului, ministrul Muncii a răspuns: „Salariul de bază al preşedintelui va fi cel mai mare dintre bugetari. Sigur că sunt şi alţii care vor adăuga sporuri şi, ca venituri, vor fi peste preşedinte”. „Noi am vrut ca niciun salariu să nu treacă peste al preşedintelui - şi nu trece niciunul -, dar, ca venituri, vor fi bugetari care vor încasa mai mult decât preşedintele României”, a adăugat ministrul Muncii. În ce privește dezbaterile legate de majorările procentual mai mici din domeniul Justiției comparativ cu cele din alte zone bugetare, ministrul a declarat: „Noi nu am propus creşteri foarte mari la procurori şi la judecători. Aşa au salariile în plată la ora actuală. Salariile procurorilor şi ale judecătorilor sunt suficiente şi nu cred că mai poate fi făcută vreo concesie”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

În ciuda controverselor iscate de proiect, ministrul este extrem de optimist în ce privește trecerea legii prin Parlament. Olguţa Vasilescu a declarat miercuri că proiectul Legii salarizării este „în linie dreaptă” şi va fi depus la Parlament „cât mai repede”, ea menţionând că nu are „niciun stres” că acest act normativ nu va trece destul de repede de Legislativ ca să fie aplicat de la 1 iulie.

1 comentariu

DMDPSTSTS 07:46:35 / 21 Aprilie 2017
Despre mărirea pensiilor nu se mai vorbește absolut nimic !

CA SĂ TACĂ LUMEA, AU PUS LA CALE UN ȘIRETLIC PSD-IST : PRINDEREA LUI GHIȚĂ ȘI ÎN ACELAȘI TIMP IMPOZITUL PE VENITUL GLOBAL PE FAMILIE ! DRAGNEA LIVIU NICOLAE S-A PLIMBAT ÎN ZONE EXOTICE, DE ÎNVIEREA DOMNULUI IISUS HRISTOS, ÎNAINTEA ALEGERILOR : LOCALE ȘI PARLAMENTARE, OAMENII ÎL CRITICAU PE Johannis kw PENTRU PLIMBĂRILE FĂCUTE ȘI ACUM ATÂT DRAGNEA CÂT ȘI JOHANNIS KW, AU PLECAT PE FURIȘ, DEPARTE DE OCHII LUMII, CA SĂ PETREACĂ ÎNVIEREA DOMNULUI, CĂ ÎN ROMÂNIA, LE-AR FI STAT RĂU, CUM SĂ SĂRBĂTOREASCĂ CU NOI, ROMÂNII AMĂRĂȘTENI, DE !? EI SUNT OAMENI DE " VAZĂ " AI ROMÂNIEI, CU NOI, LI ESTE RUȘINE, CĂ EI, NU SUNT NIȘTE PÂRLIȚI, CĂ, DOAR S-AU ÎMBOGĂȚIT DE PE URMA CUI ?! DE PE URMA, AMĂRÂȚILOR DE ROMÂNI, CARE ROMÂNI DUCEM O VIAȚĂ CA VAAAAAIDE NOI, NE MAI TREBUIA ÎNCĂ O COADĂ KM-TRICĂ, PENTRU IMPOZITUL PE VENITUL FAMILIAL, CHIAR NU LE ESTE RUȘINE, CE IMPOZIT PE SĂRĂCIE ȘI SĂRĂCIREA ROMÂNILOR DE LA 1989 ȘI PÂNĂ ÎN PREZENT, DACĂ AU VĂZUT, CĂ NU NE POT OMORÂI ALTCUMVA, CU CEI DIN FRUNTEA EUROPEI, AU HOTĂRÂT, CA SĂ NE OMOARE STÂND LA COZI INTERMINABILE, KILOMETRICE, ALȚII CU VACCINURILE ȘI TOT AȘA, NE STRESEAZĂ CU DIFERITE ȘI DIVERSE, SĂ LE FIE RUȘINE PENTRU TOATE FAPTELE LOR, DAR MAI AU RUȘINE," CINE A PIERDUT-O, CA SĂ O GĂSEASCĂ ĂȘTIA " ?!?

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2787 secunde