Universitatea „Ovidius” din Constanța și-a propus înființarea unui spital universitar

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Universitatea „Ovidius” din Constanța și-a propus înființarea unui spital universitar

Administrație, Educație 30 Ianuarie 2021 / 09:35 1507 accesări

Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) a inclus în Strategia de Dezvoltare Instituțională trei noi obiective de investiții: înființarea unui spital universitar, Centrul de Inovare și Transfer de Tehnologie şi CiTyInnoHub.

Unul dintre proiectele prioritare pentru UOC este reprezentat de înființarea unui spital universitar, care va constitui o bază medicală modernă de instruire a studenților, masteranzilor, doctoranzilor și a rezidenților, urmărindu-se, totodată, realizarea unor servicii medicale performante, destinate întregii comunități locale și regionale. Existența unui spital universitar în campusul UOC va contribui la creșterea eficienței sistemului de învățământ superior medical constănțean, prin dezvoltarea pregătirii practice a viitorilor medici, și va avea, totodată, un aport decisiv pentru sporirea competitivității în cadrul activităților de învățământ și de cercetare științifică, pentru promovarea calității și creșterea vizibilității internaționale a instituției.

Un al doilea proiect este Centrul de Inovare și Transfer de Tehnologie, care va permite studenților de la majoritatea programelor de studii să desfășoare activități practice și să învețe prin realizarea de proiecte, răspunzând nevoilor comunității. Centrul va atrage și firme dornice să preia soluții creative, să valorifice prin transfer de tehnologie rezultatele activității studenților și universitarilor ovidieni, iar costurile de întreținere vor fi acoperite prin serviciile aduse mediului de afaceri.

Cel de-al treilea proiect este CiTyInnoHub, un centru de inovare digitală format dintr-un grup de organizații partenere cu domenii de specializare complementare, ce are ca misiune să furnizeze expertiză tehnologică și facilități de experimentare la standarde europene. Scopul acestui demers este transformarea digitală a agenților economici și a entităților publice din regiunea de Sud-Est a Românei.

Alături de aceste obiective, în Strategia de Dezvoltare Instituțională este inclusă și sala polivalentă de sport, cu terenuri de handbal, volei, baschet, tenis, sală de forță și tribună pentru peste 300 de spectatori.

În acest context, au fost inițiate demersurilenecesare îndeplinirii condițiilor de urbanism pentru edificarea acestor proiecte pe terenul instituției situat pe Aleea Universității, nr.1, Constanța.12
Pagina a fost generata in 0.1841 secunde