Unul dintre atacatorii din Noua Zeelandă a transmis live pe Facebook în timp ce împuşca oameni în moschee

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Unul dintre atacatorii din Noua Zeelandă a transmis live pe Facebook în timp ce împuşca oameni în moschee
Externe 15 Martie 2019 / 10:12 334 accesări 3 comentarii

Unul dintre atacatorii moscheilor din Noua Zeelandă, un bărbat care susţine supremaţia albilor, s-a filmat în timp ce împuşca zeci de credincioşi care se aflau la Rugăciunile de Vineri, relatează dailymail.co.uk.

Atacatorul, care s-a autodenumit Brenton Tarrant pe reţeaua de socializare Twitter, a intrat în moscheea Al Noor din oraşul Christchurch, în jurul orei 13.30, vineri după amiază.

Filmarea tulburătoare a fost distribuită live pe Facebook, timp de 17 minute. Bărbatul, un australian în vârstă de 28 de ani, poate fi văzut cum trage peste 100 de gloanţe la cei aflaţi în moschee. 40 de persoane au fost ucise, iar 20 de credincioşi au fost răniţi în urma atacului.

Armele folosite de atacator, precum o puşcă semiautomată, erau inscripţionate cu numele altor ucigaşi în serie şi oraşele unde au avut loc alte atacuri teroriste.

Masacrul a început la scurt timp după ce Tarrant s-a urcat în maşina sa, îmbrăcat cu „armură în stil milităresc”, acesta declarând „Să înceapă distracţia!”.

Bărbatul a condus apoi spre moschee, ascultând muzică folk şi cântece milităreşti la radio, înainte să parcheze autoturismul pe o alee din apropierea lăcaşului religios. Apoi, Tarrant s-a înarmat cu una dintre cele şase puşti şi s-a îndreptat spre uşa principală a moscheei.

Poliţiştii au solicitat populaţiei să nu distribuie filmarea „şocantă”, dar multe publicaţii au ignorat rugămintea.

Loading...

3 comentarii

Cruciat 13:05:38 / 15 Martie 2019
Laudat fie tatal lui ....o fapta mareata

Acesti eroi au razbunat crestini si evrei ucisi in europa ,siria si egipt ......migratia musulmanilor cangrena care a sufocat europa doar asa poate fi stopata .....acesti cotropitori nu sunt integrabili intro societate civilizata ......inca odata felicitari cruciatului si laudat fie tatal lui .....

Doru 14:25:30 / 15 Martie 2019
Un tembel ...

... raportandu-se la crestinism comite cele mai abominabile crime . Cata rusine pentru crestinii care militeaza pentru buna intelegere intre marile religiii ...

John 00:17:09 / 16 Martie 2019
Pentru Cruciat

Esti cu adevarat tampit.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2157 secunde