Unul dintre cele mai cumplite accidente ale deceniului: 5 morţi, 28 de răniţi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Plan roșu de intervenție

Unul dintre cele mai cumplite accidente ale deceniului: 5 morţi, 28 de răniţi

Eveniment 05 Februarie 2016 / 15:36 2564 accesări

Unul dintre cele mai cumplite accidente din ultimii zece ani a avut loc în dimineaţa de 5 februarie, pe centura de vest a municipiului Ploieşti, cel mai recent bilanţ indicând cifre teribile: cinci morţi şi 28 de răniţi grav, între aceștia din urmă fiind 11 bărbaţi, 16 femei şi un copil. Potrivit oamenilor legii, în accident au fost implicate un autocar, ce făcea curse regulate pe traseul Mănești - Ploiești, şi o autobasculantă. Din primele cercetări, șoferul autocarului ar fi vinovat de producerea accidentului, la fața locului nefiind găsite urme de frânare, a declarat, vineri, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, Marian Popescu. Potrivit acestuia, autocarul a lovit din spate o autobasculantă încărcată cu nisip, la fața locului nefiind depistate urme de frânare. Autoritățile iau în calcul mai multe ipoteze, în sensul că șoferul ar putea să fi adormit sau autocarul ar fi putut avea probleme tehnice.

LINII TELEFONICE PENTRU FAMILIILE RĂNIŢILOR Toate victimele au fost transportate la Spitalul Județean Prahova, unde există deja echipe de polițiști și psihologi pentru identificarea rapidă a victimelor și consilierea familiilor. Trei dintre cei duși la spital se află în stare foarte gravă, iar pentru îngrijirea victimelor au fost chemați de acasă medici chirurgi, radiologi, ortopezi, dar și personal auxiliar, au declarat surse din cadrul spitalului. „Cum majoritatea persoanelor care se aflau în microbuz provin din comuna Măneşti, satul Coada Izvorului, acolo au fost deja trimise echipe de polițiști pentru a lua legătura cu familiile”, precizează MAI. Au fost deschise două linii telefonice pentru rudele și familiile celor implicați în accident - 0244515933 și 02445515946.

PLAN ROȘU DE INTERVENȚIE Autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție în acest caz, ceea ce a presupus că la fața locului s-au deplasat 35 de autospeciale de intervenție, între care ambulanțe și autospeciale pentru descarcerare, iar pentru salvarea victimelor au lucrat 83 de pompieri, dar și medici, asistenți medicali, polițiști și jandarmi. Mai precis, la locul accidentului s-a intervenit cu opt ambulanțe SMURD, două autospeciale pentru descarcerare, o autospecială de transport victime multiple, o autospecială de intervenţie la accidente colective şi calamităţi, un spital mobil, trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă, şapte autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi 14 ambulanțe SAJ. La intervenția pentru salvarea persoanelor implicate în accident au participat 83 de pompieri (19 ofiţeri şi 64 subofiţeri), alături de aceștia acționând și medicii și asistenții medicali, polițiști și jandarmi. Echipajele de poliție au asigurat devierea traficului din zonă pentru a permite intervenția echipajelor medicale și transportul răniților către spital. De asemenea, echipe de jandarmi au asigurat perimetrul zonei de intervenție. „Acțiunea de intervenție la fața locului a fost coordonată de către Rodica Paraschiv, prefectul județului. Aceasta s-a deplasat la locul accidentului și ulterior în satul Coada Izvorului din comunca Măneşti, informându-l periodic de dinamica situației pe ministrul Afacerilor Interne”, precizează MAI.

Imediat după accident, traficul rutier a fost închis în zonă, pentru a da autospecialelor posibilitatea să intervină. Potrivit Centrului Infotrafic al Inspectoratului General al Poliției Române, după prânz, traficul rutier a fost reluat pe sensul de mers Brașov - București al DN1 - Centura de Vest a municipiului Ploiești.

19 răniți din accidentul de pe DN1 au rămas internați

19 victime din accidentul produs vineri pe DN1, Centura de Vest a municipiului Ploiești, au rămas internate.
Conform medicilor de la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, 19 din cele 28 de victime transportate la această unitate sanitară, au rămas internate. Dintre acestea, două au fost supuse unor intervenții chirurgicale, după ce au suferit traumatisme multiple.
“Cei doi pacienți au o evoluție favorabilă. La fel și celelalte victime internate” a declarat dr. Andrei Ilinca, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Ploiești, pentru MEDIAFAX.
Potrivit cadrelor medicale, șapte victime au fost internate la secția Chirurgie, cinci la Neurochirurgie, trei la Chirurgie Plastică, doi răniți se află la Ortopedie și alte două victime la secția de Chirurgie Maxilo-Facială.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1213 secunde