Valeriu Gheorghiță: Nu sunt motive să ne îngrijorăm cu privire la tulpina indiană

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Valeriu Gheorghiță: Nu sunt motive să ne îngrijorăm cu privire la tulpina indiană

Sănătate 30 Aprilie 2021 / 09:49 636 accesări
Foto: gov.ro

Foto: gov.ro

Coordonatorul campaniei de vaccinare,Valeriu Gheorghiţă, spune că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la tulpina indiană a SARS-CoV-2, pentru cănu este mai rezistentă față de vaccinurile actuale, așa încât nu putem vorbi de o reducere substanțială a eficienței vaccinurilor.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a explicat că apariția tulpinii indiene a SARS CoV 2 nu este un impas semnificativ, care să reducă eficiența vaccinurilor.

Așa că mesajul rămâne unul foarte clar de a ne prezenta și de a ne vaccina în număr cât mai mare, pentru a reduce circulația virusului în populație, pentru a reduce riscul să cumuleze noi mutații.

Nu este neapărat maicontagioasă, aceste mutații care sunt identificate pe această tulpină se pare că reduc activitatea neutralizantă a anticorpilor, însă comparativ cu tulpina sud-africană nu este mai rezistentă față de vaccinurile actuale, așa încât nu putem vorbi de o reducere substanțială a eficienței vaccinurilor.

Vaccinurile, cu siguranță, își mențin eficiență față de forme severe, față de complicații, față de riscul de spitalizare. Nu avem în acest moment motive să ne îngrijorăm, rămân aceleași măsuri valabile,a dat asigurări Valeriu Gheorghiță.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.3271 secunde