Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea populației ar putea debuta la sfârșitul lunii martie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Valeriu Gheorghiță: Vaccinarea populației ar putea debuta la sfârșitul lunii martie

Sănătate 04 Ianuarie 2021 / 23:42 600 accesări

Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a oferit detalii despre cea de-a treia fază - imunizarea categoriei largi a populației.

"Intenționăm o accelerare a celor două etape de vaccinare prevăzute în strategie", a arătat Valeriu Gheorghiță.

Vaccinarea la scară largă a populației ar putea începe la sfârșitul lunii martie, începutul lunii aprilie.

"Dar acest moment poate să fie precizat în momentul în care noi vom vedea care este ritmul de vaccinare și în etapa a doua, pentru că în etapa a doua vorbim de un număr mult mai mare de centre de vaccinare - peste 900 de centre de vaccinare, la care se vor adăuga parte din aceste centre care astăzi funcționează pentru vaccinarea personalului medical, deci capacitatea de vaccinare reală va fi de peste 140 de mii de persoane pe zi", a spus coordonatorul campaniei de vaccinare.


--------------------

Faza 1 a campaniei de vaccinare a demarat luni și în județul Constanța, fază în care au fost incluse persoane din corpul medical.
Obiectivul Fazei 1 este de a realiza vaccinarea personalului medico-sanitar, în vederea limitării transmiterii SARS-CoV-2 și asigurarea imunizării acestei categorii esențiale de personal.

În schema actuală, pentru următoarele etape, la nivelul județului Constanța a fost stabilit un număr de 19 centre de vaccinare, dintre care două în municipiul Constanța. Trebuie menționat că cele două centre din municipiu vor avea, în total, 32 de cabinete. În fiecare cabinet va exista o echipă formată din patru persoane (un medic, doi asistenți și un registrator).
În municipiul Constanța, aproximativ 64.000 de oameni au vârsta de peste 65 de ani.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1591 secunde