Vergil Chițac: "Eu cred că și Arhiepiscopia trebuie să respecte regulile"

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vergil Chițac: "Eu cred că și Arhiepiscopia trebuie să respecte regulile"

Eveniment 26 Noiembrie 2020 / 09:40 519 accesări

Magistrații Tribunalului Constanța s-au pronunțat în dosarul în care IPS Teodosie a cerut suspendarea actului administrative prin care nu se mai organizează pelerinajul de Sf.Andrei, astfel pelerinajul rămâne suspendat.

IPS Teodosie a trimis o scrisoare deschisă primului ministru Ludovic Orban în care reclamă abuzurile la care este supus clerul.

Ierarhul Tomisului reclamă faptul că autorităţile au abuzat clerul cu prilejul sărbătoririi hramului Bisericii Sfânta Mare Muceniţă Ecaterina şi că nu li se permite credincioşilor să meargă să se roage la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei.

Nu vom îngădui acum, ca dreptul de a-l cinsti aşa cum se cuvine, pe Sfântul Apostol Andrei, cel Întâi chemat, Ocrotitorul României, să ne fie călcat în picioare de cei care nu au frică de Dumnezeu şi se închină unei ştiinţe absurde, care nesocoteşte pe om în integralitatea sa: trup, dar şi suflet. Ce veţi face? Ne veţi bate, amenda, aresta şi executa pe toţi cei care vom merge să ne rugăm la Mănăstirea Peştera Sfântului Apostol Andrei, în ziua prăznuirii sale ?!? Veţi asmuţi justiţia şi forţele de ordine împotriva propriilor fraţi şi surori pentru a vă atinge scopurile fixate?

Referitor la acțiunile IPS Teodosie, Primarul Constanței, Vergil Chițac a declarat, conform info-sud-est.ro:

Eu am avut o discuție pe tema asta cu Înalt Prea Sfinția Sa și mi-a argumentat că așa cum omul are nevoie de hrană fizică, așa are nevoie și de hrană spirituală. Și că e o parte a drepturilor fundamentale, dreptul la credință. Pe mine, pe de altă parte, toată viața m-a guvernat știința. Eu cred că regulile trebuie respectate în cazul ăsta. Voi avea o discuție foarte serioasă cu ÎPS Teodosie, fiindcă nu putem să expunem lumea

Conform aceleiași surse, Chițac a mai precizat că și Arhiepiscopia trebuie să respecte regulile:

Eu cred că și Arhiepiscopia trebuie să respecte regulile. Cu atât mai mult cu cât au fost mai multe fețe bisericești care s-au infectat, nu pot să înțeleg. Au avut atâtea exemple în rândul lor, ba chiar unii și-au pierdut și viața.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1641 secunde