Victor Becali ar putea fi eliberat condiționat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Judecătoria Medgidia i-a admis cererea

Victor Becali ar putea fi eliberat condiționat

Eveniment 06 Decembrie 2016 / 15:50 458 accesări

După ce în lunile trecute nu a avut câștig de cauză, fostul impresar Victor Becali a primit marți o veste bună! Magistrații Judecătoriei Medgidia au admis cererea acestuia de eliberare condiționată din penitenciar. Decizia instanței nu este, însă, definitivă și poate fi contestată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) la Tribunalul Constanța, care a dispus în noiembrie ca Victor Becali să rămână în spatele gratiilor. Victor Becali și Cristian Borcea sunt la ora actuală singurii condamnați din ultramediatizatul "Dosar al Transferurilor" care se mai află în spatele gratiilor. În luna septembrie, Tribunalul Ilfov a hotărât ca Ioan Becali, care se alesese cu o pedeapsă de șase ani și patru luni, să iasă din pușcărie, după ce în prealabil Judecătoria Sectorului 4 nu fusese de acord cu solicitarea sa.

În primăvara anului 2014, Victor Becali a fost condamnat definitiv de magistrații Curții de Apel București la patru ani și opt luni de detenție în "Dosarul Transferurilor". În aceeași speță, Mihai Stoica a primit trei ani şi şase luni de detenție, Cristian Borcea - şase ani şi patru luni, Ioan Becali - șase ani și patru luni, Jean Pădureanu - trei ani și patru luni, Gheorghe Popescu - trei ani, o lună și zece zile, Gigi Nețoiu - trei ani și patru luni și George Copos - trei ani și opt luni.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au trimis în judecată, pe 2 octombrie 2008, pe Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Pădureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Nețoiu şi Cristian Borcea, în legătură cu efectuarea de tranzacţii ilegale la transferurile unor fotbalişti către cluburi din străinătate, ceea ce a produs un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal. În rechizitoriul DNA au fost prezentate 12 transferuri ale unor fotbalişti români efectuate de la cluburile Dinamo Bucureşti, Rapid Bucureşti, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi către cluburi din străinătate, în perioada 1999-2005.12
Pagina a fost generata in 0.1543 secunde