Vietnamez prins pe Aeroportul Kogălniceanu cu țigări de contrabandă!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vietnamez prins pe Aeroportul Kogălniceanu cu țigări de contrabandă!

Eveniment 27 Octombrie 2016 / 13:32 2485 accesări

Polițiștii de frontieră constănțeni au descoperit miercuri după-amiază, în bagajele unui cetățean vietnamez sosit din Turcia în Aeroportul „Mihail Kogălniceanu“, 1.000 de pachete de țigări de contrabandă. Oamenii legii au găsit marfa în două genți de voiaj. Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal, în vreme ce bunurile, evaluate la suma de 10.000 de lei, au fost confiscate la capătul acțiunii.

A încercat să intre în România cu două genți de voiaj burdușite cu țigări de contrabandă, dar polițiștii de frontieră din Aeroportul „Mihail Kogălniceanu“ i-au zădărnicit planul. Protagonistul acestui eșec este un cetățean vietnamez, în vârstă de 46 de ani, care a fost prins de oamenii legii miercuri după-amiază, în jurul orei 15.00, cu 1.000 de pachete marca Thang Long, cu timbru de Vietnam. Anchetatorii spun că suspectul a sosit în România cu o cursă din direcția Istanbul. "După controlul documentelor de călătorie, cel în cauză şi-a ridicat bagajul de cală şi a declarat autorităţilor vamale că nu are bunuri interzise deţinerii şi transportului", se arată într-un comunicat de presă remis joi de Garda de Coastă. Verificările făcute de autorități aveau să-l contrazică, însă, în curând. Polițiștii și vameșii au controlat bagajele bărbatului și au descoperit, în două genți, marfa evaluată la suma totală de 10.000 de lei. Bunurile au fost confiscate de polițiștii Gărzii de Coastă, care au întocmit pe numele individului dosar penal pentru contrabandă.

În ultima perioadă, numărul cazurilor în care polițiștii de frontieră constănțeni descoperă și confiscă țigări de contrabandă se află în creștere. În urmă cu o săptămână, aceștia au prins în flagrant doi bărbați care aveau de gând să vândă țigări de contrabandă pe piața neagră din municipiul Constanța. Oamenii legii spun că polițiștii de frontieră i-au monitorizat pe suspecți și au acționat în momentul în care aceștia transferau colete cu ţigări dintr-un autoturism în altul, într-o parcare din oraș. "La controlul primei maşini, un Opel Astra condus de cetăţeanul român B.I., în vârstă de 61 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, a fost descoperit în portbagaj un bax ce conţinea 500 pachete de ţigări, fără marcaje fiscale. În cel de-al doilea autovehicul, o autoutilitară marca Volkswagen Transporter, condusă de cetăţeanul român S.M., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Constanţa, a fost descoperit, într-un spațiu aflat sub marfa transportată (legume), un colet ce conţinea 500 pachete de ţigări marca Marble, fără marcaje fiscale", au precizat autoritățile. Oamenii legii au confiscat marfa, dar și suma de 6.000 de lei de la unul dintre cei doi bărbați. În plus, cele două vehicule, evaluate la suma totală de 10.500 de euro, au fost indisponibilizate la sediul Gărzii de Coastă până la finalizarea anchetei.12