Viktor Orban, atac la PPE: FIDESZ nu îşi poate lega destinul de un partid pro-migraţie

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Viktor Orban, atac la PPE: FIDESZ nu îşi poate lega destinul de un partid pro-migraţie

Externe 08 Mai 2019 / 18:30 514 accesări

Premierul Ungariei, Orban Viktor, a declarat, la Cluj, că formaţiunea politică pe care o conduce, FIDESZ, nu îşi poate lega destinul de un partid, PPE, care este pro-migraţie, şi care se pregăteşte să încheie un acord strategic cu formaţiunile de stânga din PE care sprijină acest fenomen.

Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, despre relaţia FIDESZ cu PPE, Orban Viktor a spus că problema cea mai importantă pentru partidul pe care îl conduce este să poată împiedica migraţia.

„Întrebarea este ce se va întâmpla după 26 mai, în ce direcţie o ia PPE. În momentul de faţă, PPE se pregăteşte să încheie un acord strategic cu stânga, ceea ce nu este ceva inedit. Însă nu putem accepta şi nu putem sprijini acest lucru, că întreaga stângă din Europa este pentru migraţie, ceea ce înseamnă că PPE are un acord cu acele partide care sunt pentru migraţie. Noi considerăm că problema cea mai importantă pentru noi este să putem împiedica migraţia. Deci noi nu ne putem lega destinul de un partid care este pro-migraţie, aceasta este problema noastră majoră şi trebuie să găsim răspunsul la această întrebare după alegerile pentru PE”, a spus Orban.

Acesta a precizat că FIDESZ s-a autosuspendat din PPE până la rezolvarea problemelor care au generat tensiuni, iar formaţiunea maghiară nu va aştepta o decizie a PPE în ceea ce o priveşte, ci va decide singură ce va face în perioada următoare.

„Vom vedea unde îşi va avea loc FIDESZ-ul, în cadrul PPE sau în afară”, a conchis premierul Ungariei.

Premierul Ungariei a sosit miercuri dimineaţă într-un turneu în Transilvania, la invitaţia UDMR. El va participa joi la Summitul UE de la Sibiu, iar vineri va inaugura o fabrică de furaje în judeţul Mureş şi va vizita Academia de Hochei pe Gheaţă din judeţul Harghita.

Orban despre migranţi: ajutorul trebuie dus acolo unde problema există

Premierul Ungariei, Orban Viktor, s-a declarat de acord cu afirmaţiile Papei Francisc privind salvarea migranţilor de la înec şi la ajutorarea lor, spunând, însă, că ajutorul trebuie acordat în ţările de origine ale acestora, nu să fie importată problema în Europa.

Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, dacă este de acord cu mesajele Papei Francisc privind sprijinirea migranţilor, Orban Viktor a spus că atitudinea autorităţilor italiene, care au decis să nu mai permită migranţilor să vină pe mare în ţară, a dus la salvarea de vieţi omeneşti.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2302 secunde