Vrabie a cerut oficial dizolvarea Consiliului Local Medgidia

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Vrabie a cerut oficial dizolvarea Consiliului Local Medgidia

Administrație 13 Iulie 2018 / 19:03 931 accesări

Primarul Medgidiei, Valentin Vrabie, s-a ținut de cuvânt și a făcut demersuri pentru dizolvarea Consiliului Local din municipiul pe care îl conduce. Așa se face că, vineri, 13 iulie, edilul a depus la Prefectură dosarele care cuprind peste 10.000 de semnături din partea locuitorilor care îi susțin inițiativa. „Așa cum eu am propus și cetățenii municipiului Medgidia au susținut în mod covărșitor prin semnăturile lor, astăzi 13 iulie, ora 13.00, am depus la Instituția Prefectului Județului Constanța solicitarea însoțită de cele 10.378 de semnături necesare demarării REFERENDUMULUI PENTRU DIZOLVAREA CONSILIULUI LOCAL MEDGIDIA. Zi „norocoasă” pentru cei 13 consilieri locali! În scurt timp, cu ajutorul dumneavoastră, municipiul nostru va avea o echipă nouă de consilieri, interesați de soarta orașului și implicați în dezvoltarea acestuia”, se arată într-un mesaj postat de primarul Vrabie pe Facebook. De asemenea, el a postat pe site-ul de socializare și solicitarea depusă la Prefectură:

„În atenţia Domnului Prefect al Judeţului Constanța

Prin prezenta, în conformitate cu prevederile art.55 alin.(3) din Legea nr.215/2001 (r1) a administraţiei publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, vă înaintez alăturat, listele cuprinzând 10.378 cetăţeni cu drept de vot cu domiciliul în municipiul Medgidia care solicită dizolvarea Consiliului Local al Municipiului Medgidia, in copie certificată pentru conformitate.

Precizez că numărul solicitanţilor depăşeşte procentul de 25% din numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi pe listele electorale ale unităţii administrativ-teritoriale.

Vă solicit respectuos, să luaţi masurile prevăzute de lege privind demararea organizării referendumului local privind dizolvarea Consiliului Local Medgidia.

Solicitarea este întemeiată pe următoarele considerente:

- promovarea de proiecte de hotarare, de către consilieri locali care au interese personale/patrimoniale, fie personal, fie prin soţ, soţie, afini sau rude până la gradul al patrulea inclusiv;

- blocarea initiațivelor/proiectelor privind probleme de interes pentru colectivitatea locală;

- absențe nemotivate la şedinţe.

Documentaţia conţine un număr de 2 (două) dosare cu un număr total de 819 file (vol.1- 425 file, vol.2 - 394 file).”12
Pagina a fost generata in 0.1841 secunde