Zeci de jihadiști, uciși în atacurile aeriene asupra orașului Palmyra

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Zeci de jihadiști, uciși în atacurile aeriene asupra orașului Palmyra

17 Decembrie 2016 / 22:57 295 accesări

Aproape 40 de membri ai grupării Statul Islamic au fost uciși în ultimele zile în raidurile aeriene ale coaliției anti-jihadiste coordonate de SUA în apropierea orașului Palmyra, indică ONG-ul Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH), citat de France Presse.

"Cel puțin 38 de membri ai grupării Statul Islamic au fost uciși în atacurile lansate în data de 15 decembrie de avioanele coaliției în regiunea Palmyra", a anunțat OSDH, cu mențiunea că atacurile le-au permis forțelor regimului de la Damasc să înregistreze un oarecare avans în vestul orașului.

În urmă cu o săptămână, combatanții Statului Islamic provocaseră o mare surpriză recucerind Palmyra, oraș din care fuseseră îndepărtați acum nouă luni de armata siriană, cu susținere din partea Rusiei. Vineri, coaliția coordonată de SUA anunța că a distrus armamentul greu al combatanților Statului Islamic, inclusiv tancuri și sisteme antiaeriene.

Bombardamentele intervin în contextul în care Moscova a deplâns lipsa cooperării militare cu SUA, lucru care, potrivit Kremlinului, a dus la pierderea Palmyrei, oraș pe care jihadiștii îl cuceriseră inițial în mai 2015.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.171 secunde