Suntem mințiți cu nerușinare! Ce putem să mâncăm...

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Sănătatea ne este pusă în pericol!

Suntem mințiți cu nerușinare! Ce putem să mâncăm...

Sănătate 02 Septembrie 2015 / 00:00 1005 accesări

Specialiștii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor (APC) din România au continuat studiile în cadrul Campaniei Naționale de Informare și Educare: ”Hrană sănătoasă - o investiție pe termen lung în sănătatea noastră”. De data aceasta, ei au analizat calitatea supelor instant. APC a achiziționat, în luna august, 32 de produse tip supă instant din marile structuri comerciale (hypermarketuri/supermarketuri), în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestui tip

de produs și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor. “Supele instant sunt semipreparate cu o valoare nutritivă foarte scăzută, cu un conținut ridicat de sare, care au cantități insignifiante de legume și anumite

tipuri de carne și cu aditivi alimentari din belșug. Supele Maggi conțin de 80 de ori mai multă sare decât carne, supele Knorr conțin de 5 ori mai multă sare decât legume, iar supele fabricate în Vietnam conțin între 8 și 12 aditivi alimentari”, a declarat președintele APC România, conf. univ. dr. Costel Stanciu. Experții APC sunt de părere că denumirile supelor instant vietnameze, marca Vifon, de exemplu, induc în eroare consumatorii prin faptul că sintagmele „cu gust de pui”, „cu gust de vită”, „cu gust de rață”, care apar în denumirea produselor, creează consumatorului impresia că acele produse au în compoziție acel tip de carne, lucru neadevărat, deoarece în compoziția acestor supe nu s-a identificat tipul de carne ce apare în denumire, ci numai arome artificiale ale acelui tip de carne. Astfel de produse, care creează confuzii în rândul consumatorilor, trebuie retrase de pe piață în vederea reetichetării, susțin specialiștii APC.



Ştiri recomandate

12