1000 de euro amendă pentru absența de la școală, înainte de începerea vacanței

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

1000 de euro amendă pentru absența de la școală, înainte de începerea vacanței

Externe 22 Mai 2018 / 12:52 2379 accesări

Mai multe familii germane au fost amendate pentru că nu au dus copiii la școală în ultimele zile dinaintea începerii oficiale a vacanței școlare.

În Germania, școala este obligatorie, așa că este ilegal ca elevii să nu vină la școală până în ultima zi, înainte de începerea vacanței.

Poliția de la aeroportul bavarez din Memmingen a verificat mai multe familii care încercau să plece mai devreme în concediu cu copii de vârstă școlară. Autoritățile aeroportuare au constatat că elevii absentează fără consimțământul școlii.

Ofițerii au aplicat amenzi contravenționale celor zece familii. O amendă poate ajunge până la 1.000 de euro.

Într-o declarație publică, poliția a cerut părinților să "nu își scoată copiii de la școală înainte de începerea vacanței oficiale pentru a rezerva zboruri mai ieftine". Părinții trebuie să solicite o scutire de la școală pentru ca elevii să poată pleca mai devreme în vacanță.

Ca și în Germania, părinții din Regatul Unit trebuie să obțină permisiunea școlii pentru a putea absenta de la ore. Site-ul guvernului avertizează părinții că li se poate aplica o amendă în cazul în care copilul lipsește de la școală pentru a pleca în vacanță.

(euronews.com)



12