A murit cea mai grasă femeie din lume!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

A murit cea mai grasă femeie din lume!

Lifestyle 25 Septembrie 2017 / 18:16 2720 accesări
Egipteanca Eman Ahmed Abd El Aty a ajuns la o greutate de aproape 500 de kilograme

Egipteanca Eman Ahmed Abd El Aty a ajuns la o greutate de aproape 500 de kilograme

Internată încă din luna mai în spitalul Burjeel din Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite, după ce a petrecut o lungă perioadă în India, o femeie din Egipt, care a cântărit la un moment dat aproape 500 de kilograme și a fost considerată cea mai grasă femeie din lume, a decedat luni, în urma unei insuficiențe cardiace combinate cu o insuficiență renală, chiar dacă a beneficiat de o echipă de 20 de medici de diferite specialități. Aceștia aveau în plan realizarea unor operații de liposucție și abdomenoplastie, pentru a reduce zonele adipoase, urmate apoi de intervenții de chirurgie estetică, însă proiectele au fost abandonate în ultimele săptămâni din cauza complicațiilor medicale, printre care se numărau diabetul, hipertensiunea, depresia și insomnia.

În vârstă de 36 de ani, Eman Ahmed Abd El Aty cântărea aproape o jumătate de tonă la momentul sosirii în Bombay din cauza afecțiunii de care suferă, elefantiazis, o patologie care provoacă umflarea membrelor și a altor părți ale corpului. În India, datorită unui regim alimentar lichid și chirurgiei bariatrice, a pierdut 323 de kilograme în trei luni, apoi s-a mutat în Abu Dhabi pentru a continua tratamentul. Povestea acestei femei din Alexandria, care nu a ieșit din casă în ultimii 25 de ani, a făcut înconjurul lumii și a emoționat un chirurg indian care ar fi dorit să o opereze în toamnă. Eman și-a sărbătorit ziua de naștere luna trecută, la spitalul Burjeel, împreună cu familia și cu medicii, servind felul ei preferat de mâncare. "Familia lui Eman și-a exprimat recunoștința pentru grija și atenția de care a beneficiat la Abu Dhabi, iar rugăciunile și sincerele noastre condoleanțe se îndreaptă către familie", a anunțat conducerea spitalului.

Cea care deține însă în mod oficial titlul de cea mai grasă femeie din lume și figurează în Cartea recordurilor Guinness este americanca Pauline Potter, care anul trecut, în iulie, cântărea 293 de kilograme.12