Accident feroviar în județul Dolj. Mecanicul trenului deraiat era beat!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Accident feroviar în județul Dolj. Mecanicul trenului deraiat era beat!
Eveniment 12 August 2018 / 14:33 703 accesări 1 comentariu

Traficul feroviar este blocat în județul Dolj, pe Magistrala 900 Caracal-Craiova, în localitatea Cârcea, după ce un tren de marfă încărcat cu biodisel a deraiat sâmbătă dimineață. Podul peste care a trecut trenul deraiat s-a rupt sub greutatea garniturii.

Conform reprezentaţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, podul este rupt pe o porţiune, iar cinci vagoane sunt căzute în râpa de sub pod, la 20 de metri adâncime, alte trei vagoane fiind în pericol să cadă.

Mecanicul trenului de marfă care a deraiat în județul Dolj era băut. Pe numele lui se va întocmi dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice, anunță Mediafax.

”A fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,72 mg/l în aerul expirat. Se întocmește dosar penal pentru prezența la serviciu sub influența băuturilor alcoolice, infracțiune specifică lucrătorilor de cale ferată, și distrugerea sau semnalizarea fazică. În cazul producerii unor accidente feroviare, în ambele situații este pedeapsă de la trei la zece ani închisoare”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Vagoanele sunt încărcate cu biodiesel şi nu există pericol de incendiu sau de explozie, mai spun reprezentanţii ISU.

De asemenea, se înregistrează scurgeri din vagoane şi au apărut mici urme de poluare pe pârâul Fântâniţa care trece pe sub podul respectiv. Din acest motiv, în zonă, pe o distanţă de doi kilometri, se acţionează cu substanţe antipoluante.

Potrivit companiei CFR, s-a decis ca circulaţia trenurilor să fie deviată pe ruta ocolitoare Caracal - Piatra Olt - Craiova, până la stabilirea variantelor definitive de reluare a circulaţiei pe Magistrala CF 900 pe distanţa Craiova - Caracal.Pagina a fost generata in 0.1421 secunde