ACCIDENT ÎNGROZITOR în județul Constanța. COD ROȘU de intervenție

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

ACCIDENT ÎNGROZITOR în județul Constanța. COD ROȘU de intervenție

Eveniment 28 Septembrie 2017 / 14:00 4509 accesări

În jurul orei 14.00, pe 28 septembrie, în zona localității Medgidia din județul Constanța, pe drumul dintre Medgidia și Cuza Vodă, a avut loc un grav accident de circulație, între un autoturism și un autobuz cu persoane.

Din primele informații s-a aflat că erau și persoane încarcerate, ceea ce a dus la activarea Planului Roșu de Intervenție, la nivelul județului Constanța.

"La fața locului au fost direcționate trei ambulanțe SMURD, 11 ambulanțe SAJ, descarcerarea grea, elicopterul SMURD, autospeciala de transport victime multiple (ATPVM), o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, inițial fiind alertat și elicopterul din județul Galați, de care însă nu a mai fost nevoie. Trei victime au fost preluate de ATPVM și transportate pentru îngrijiri la Medgdia", potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță.

Conform datelor primite, 4 persoane au fost încarcerate în autoturism. În autocar se aflau 9 persoane (8 călători plus șoferul). Din cele 4 persoane încarcerate, 3 sunt decedate și una în comă, aceasta fiind preluată de elicopterul SMURD. ATPVM Medgidia a preluat 3 victime pentru transport la spitalul din Medgidia. La fața locului, au fost direcționate 3 ambulanțe SMURD, 11 ambulanțe SAJ, Descarcerarea grea, elicopterul SMURD, autospeciala pentru transport personal și victime multiple, o autospeciala de stingere cu modul de descarcerare. Inițial a fost alertat și elicopterul SMURD din județul Galați, dar nu a mai fost nevoie.

În total, în urma accidentului, au fost transportate la spital opt persoane - un bărbat în vârstă de 30 de ani, care se afla în autoturism, şi şapte pasageri din autobuz. Bărbatul de 30 de ani este în comă și a fost transportat de un elicopter SMURD, iar ceilalţi şapte răniţi, care au diverse traumatisme, au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la Spitalul Judeţean Constanţa şi la Spitalul Medgidia.

CE A ANUNȚAT CENTRUL INFOTRAFIC

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la ora14.00, circulaţia rutieră a fost oprită pe DN22C, din cauza unui accident rutier produs în localitatea Medgidia, judeţul Constanţa, în care au fost implicate un autoturism şi un autobuz. În urma evenimentului au rezultat patru persoane încarcerate, pasageri ai autoturismului şi mai multe persoane rănite uşor, pasageri ai autobuzului. Circulaţia a fost oprită pe ambele sensuri de mers, pentru efectuarea cercetării locului faptei şi acordării de îngrijiri medicale necesare victimelor.

Circulația rutieră a fost reluată pe DN22C, pe ambele sensuri de mers, începând cu ora 14,50.12
Pagina a fost generata in 0.1732 secunde