Actele clienților unei bănci, la gunoi... chiar în ziua când a intrat în vigoare legea protecției datelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Actele clienților unei bănci, la gunoi... chiar în ziua când a intrat în vigoare legea protecției datelor

Eveniment 27 Mai 2018 / 15:21 1991 accesări

Situație îngrijorătoare la o sucursală bancară din Baia Mare. Chiar în ziua în care a intrat în vigoare legea protecției datelor private în zona unității bancare au fost găsit un sac cu documente și carduri care conțineau coduri PIN, nume de conturi și tranzacții bancare, precum adrese sau date personale. Descoperirea a fost făcută de către inspectorii de la Corp Control Birou Protecția Mediului, compartiment aflat în cadrul Direcției Generale de Acțiune Civică din cadrul Primăriei Baia Mare, potrivit emaramures.ro.

Sucursala bancară a mai fost supusă unui control la data de 23 mai. Atunci, banca a fost somată în scris să nu mai depoziteze deșeurile în alt loc decât în containerul de la firma de salubritate. Peste două zile însă aceeași inspectori au descoperit o altă abatere de la lege, iar banca a fost sancționată cu suma de 2.500 de lei. În ajutorul inspectorilor de la Direcția Generală de Acțiune Civică a venit și un reprezentant al Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, care a ridicat sacul care conținea documente cu caracter personal.

Directoarea sucursalei bancare se absolvă însă de orice vină. Aceasta a arătat cu degetul către firma de curățenie, spunând că aceasta nu a respectat protocolul încheiat cu banca. Doar că legal, angajații băncii au obligația să distrugă documentele și nu să le arunce la gunoi.

Potrivit unor surse, se pare că sucursala bancară nu deține nici măcar autorizație de funcționare pentru punctul de lucru situat pe bulevardul Unirii nr 11 A.12
Pagina a fost generata in 0.1909 secunde