Afaceri dubioase! Acte falsificate pentru obținerea de fonduri europene!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Afaceri dubioase! Acte falsificate pentru obținerea de fonduri europene!

Eveniment 04 August 2016 / 15:28 1299 accesări

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) - Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată a trei persoane acuzate de fraude cu fonduri europene. Conform rechizitoriului întocmit în acest caz, la data de 30 iunie 2010, Stelian Maliu, unul dintre inculpați, a întocmit, a depus și a declarat eligibil, la Agenția de Plăți Dezvoltare Rurală și Pescuit - Oficiul Județean Tulcea, proiectul „Instalarea tânărului fermier Maliu M. Stelian pentru prima dată ca șef al exploatației sale în comuna Beidaud, județul Tulcea”, folosind, potrivit DNA, documente false. Anchetatorii spun că actele respective ar fi arătat în mod nereal că suspectul ar fi membru al unei Cooperative Agricole. "Astfel, inculpatul a primit pe nedrept suma de 106.550 de lei (25.000 de euro), reprezentând finanțare nerambursabilă din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR)", se precizează într-un comunicat de presă remis de DNA.

Și schema descrisă de procurorii DNA nu se rezumă la această chestiune. Conform documentului citat, în afacere ar fi intrat pe data de 28 decembrie 2011 și Andra Caraulani, care ar fi înaintat aceleiași agenții tulcene un proiect intitulat "Dezvoltarea unei exploatații agricole în comuna Beidaud, județ Tulcea", utilizând la rândul ei, potrivit procurorilor, acte falsificate. Oamenii legii spun că, prin această manevră, femeia ar fi obținut suma de 172.932 de lei (40.000 de euro) reprezentând finanțare nerambursabilă din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare. "Cei doi inculpați au fost ajutați să obțină finanțările nerambursabile de către inculpata Soare Iuliana (fostă Irimia), care a întocmit și eliberat inculpaților Maliu Stelian și Caraulani Marina-Andra (ultimei indirect, prin Maliu Stelian) două adeverințe în numele președintelui respectivei Cooperative Agricole, care atestau în mod fals că cei doi inculpați sunt membri ai Cooperativei", explică procurorii în comunicatul dat publicității.

În plus, conform rechizitoriului, prima dintre adeverințe ar fi fost eliberată fără ca Iuliana Soare să aibă acest drept, în condițiile în care nu ocupa funcția de director executiv al Cooperativei, în vreme ce pe a doua hârtie ar fi imitat semnătura prședintelui Cooperativei. Procurorii au pus în această speță sechestru pe mai multe bunuri deținute de Stelian Maliu și de Andra Caraulani. Dosarul a ajuns pe rolul Tribunalului Tulcea.12
Pagina a fost generata in 0.1637 secunde