Anomalii termice! După ploaie îngheţată, şi ninsori. Temperaturile vor urca

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Anomalii termice! După ploaie îngheţată, şi ninsori. Temperaturile vor urca

Vremea 28 Ianuarie 2019 / 15:10 698 accesări

Vremea intră într-un proces de încălzire, iar spre finalul acestei luni vom avea parte de temperaturi care vor ajunge chiar până la 15 grade Celsius, anunţă meteoerologii.

Marţi, vremea va continua să se încălzească în sud-estul țării, unde va fi cald pentru această perioadă, în timp ce, în rest valorile termice diurne se vor situa în jurul mediilor multianuale. Cerul va fi mai mult noros și temporar se vor semnala precipitații, predominant sub formă de ploaie, în general slabe cantitativ, ziua în Banat, Oltenia, local în Muntenia și Transilvania și pe arii restrânse în celelalte regiuni, iar noaptea îndeosebi în sudul, centrul și nord-estul teritoriului. În zonele de munte vor fi ploi și lapoviță, iar la peste 1400 m altitudine va ninge. Pe arii restrânse se va forma polei, cu o probabilitate mai mare în a doua parte a intervalului în Moldova și estul Transilvaniei. În regiunile extracarpatice și izolat în rest, mai ales dimineața și noaptea se va semnala ceață. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane unde trecător va mai spulbera zăpada, dar și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 12..15 grade chiar, cu cele mai mari valori în Dobrogea, iar cele minime se vor situa, în general între -4 și 6 grade. Marţi, în Bucureşti, vremea va fi în general închisă. În primele ore ale zilei se va semnala ceață, iar seara și noaptea va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 5...7 grade, iar cea minimă de 3...4 grade.

Miercuri, vremea va fi în general închisă. Local și temporar vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, dar în primele ore ale intervalului și din nou noaptea în vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, trecător vor fi și sub formă de lapoviță și posibil ninsoare. La munte precipitațiile vor fi mixte. Probabilitatea pentru cantități de apă însemnate va fi mai ridicată pentru dealurile subcarpatice din sud și zona Carpaților Meridionali. Izolat vor mai fi condiții de polei. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în nordul Moldovei și în jur de 13 grade în sud-estul Munteniei și în Dobrogea continentală, iar cele minime între -2 și 5 grade. Pe arii restrânse se va semnala ceață. În Bucureşti, miercuri, cerul va avea unele înnorări și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7...9 grade, iar cea minimă de 3...4 grade. Mai ales în cursul nopții se va semnala ceață.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1717 secunde