Apple ar putea produce iPhone-uri în India

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Apple ar putea produce iPhone-uri în India

20 Ianuarie 2017 / 12:16 407 accesări

Apple este de acord să înceapă producția de iPhone-uri în India, dar vrea ajutor din partea guvernului, în special prin reduceri de taxe, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

Reprezentanții companiei din Cupertino, California se vor întâlni, săptămâna următoare, cu oficialii din New Delhi, pentru a discuta posibilitatea construirii unei fabrici în țară, în 2017.

Apple, cea mai bine evaluată companie din lume, cere, în schimb, numeroase concesii financiare din partea Indiei, una dintre cele mai sărace țări. Printre facilități se numără eliminarea taxelor timp de 15 ani, impuse importurilor de componente și echipamente, potrivit unei persoane apropiate de subiect, citată de Bloomberg.

„Ne dorim ca Apple să construiască o fabrică în India”, a declarat ministrul Tehnologiei Informațiilor din India, Ravi Shankar Prasad.

Apple vrea să sprijine afacerile din India în contextul în care țara cu 1,3 miliarde de locuitori devine piața de smartphone-uri cu cea mai rapidă creștere, iar vânzările din Statele Unite și China scad.

Tim Cook, directorul executiv al Apple a vizitat India, în mai, și a cerut aprobarea guvernamentală pentru a deschide propriile magazine. India a insistat ca Apple, ca orice retailer, să își procure 30% din componente din piața locală, deși țara renunță la câteva din acele reguli pentru ca firmele să opereze magazine timp de trei ani, înainte de îndeplinirea acelor cerințe.

Totuși, Apple a trimis o listă de cerințe pentru întâlnirea din 25 ianuarie cu oficialii din câteva departamente guvernamentale, conform sursei citate de Bloomberg.

Mai mult, Apple cere o excepție de la taxele vamale pentru echipamentul nou și cel folosit, adus în India. Ziarul Indian Express a scris că Apple vrea să fie scutit de taxele impuse materialelor brute, componentelor și utilajelor de bază.

India nu este singura țară care îi cere firmei Apple să producă local. Donald Trump a spus că vrea să vadă construcția de iPhone-uri în piața de acasă a companiei Apple, ca parte a planului de a impulsiona companiile să creeze mai multe locuri de muncă în Statele Unite.

În ciuda succesului global, Apple nu este un jucător important în India, din cauza faptului că telefoanele sunt prea scumpe pentru consumatorii locali. Apple deține doar 2% din piață, într-o țară unde vânzările smartphone-urile sunt așteptate să treacă de 500 de milioane, în următorii ani. Samsung Electronics Co. și Micromax Informatics Ltd. sunt liderii pieței, datorită prețurilor mai mici.

Taguri articol
AppleIPhoneIndiaProducere


12
Pagina a fost generata in 0.2093 secunde