Autoritățile anunță că șapte persoane au decedat în incendiul din această dimineață de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Autoritățile anunță că șapte persoane au decedat în incendiul din această dimineață de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța

Eveniment 01 Octombrie 2021 / 11:31 718 accesări

UPDATE: Autoritățile anunță oficial că șaptepacienți au murit în incendiu.

Incendiul s-a manifestat la nivelul secției ATI cu pacienți COVID. La ora 09.53 a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Sunt 9 pacienți decedați. Întregul spital a fost evacuat. Incendiul a fost lichidat la ora 10:55. Au fost prealertate toate spitalele din județ pentru preluarea pacienților. Forțe solicitate în sprijin de la județele CL, GL și IL. Misiunea este in dinamica, revenim cu detalii pe parcurs”, au precizat reprezentanții IGSU.

Ulterior, ministrul Afacerilor Interne a anunțat că bilanțul oficial al victimelor este șapte: cinci persoane au decedat în timpul incendiului, iar alte două după ce au fost transferate la alte unități spialicești.

Știrea inițială

Prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, a declarat, vineri, că din informaţiile pe care le deţine patru persoane au decedat în urma incendiului care a izbucnit la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa.

Potrivit acestuia, este vorba despre pacienţi COVID.

Prefectul a precizat că opt pacienţi ai spitalului au fost duşi la Spitalul Militar, circa 40 se află la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Constanţa, care are pregătită şi Secţia ATI, iar ale 40 de locuri cu oxigen sunt disponibile la Spitalul de Pneumologie şi alte două la Secţia ATI a Spitalului Mangalia.

În proximitatea locului desfăşurării intervenţiei se instalează un spital mobil pentru triajul pacienţilor, anunţă IGSU.

Un incendiu a izbucnit, vineri, la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, autorităţile activând Planul roşu de intervenţie.

La faţa locului acţionează peste 40 de autovehicule de intervenţie din Constanţa, Ialomiţa şi Călăraşi, a precizat prefectul Silviu Coşa.



Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.2098 secunde