Bătălie pentru un post în Comitetul de reglementare al ANRE

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Bătălie pentru un post în Comitetul de reglementare al ANRE
Justiție 31 Iulie 2015 / 00:00 2513 accesări 0 comentarii

15 persoane şi-au depus candidaturile pentru a ocupa cele trei posturi disponibile de membru în Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). Mandatul a trei membri din Comitetul de reglementare al ANRE, Claudiu-Sorin Dumbrăveanu, Teodor Bobiş şi Carmen Filipescu, a expirat încă de la sfârşitul lunii aprilie, iar Parlamentul trebuie să numească înlocuitori ai acestora.

Numirea membrilor Comitetului de reglementare al ANRE, cu nominalizarea funcţiilor, va avea loc la propunerea comună a Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor şi a Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului. În prezent, Comitetul funcţionează cu patru persoane - un preşedinte, un vicepreşedinte şi doi membri. Până în prezent 15 persoane au intrat în cursa pentru cele trei locuri din Comitetul de Reglementare al ANRE, dintre care unele au lucrat în cadrul autorităţii, iar altele au deţinut diverse funcţii în Ministerul Economiei sau în companii energetice de stat.

Teodor Bobiş şi Carmen Filipescu vor candida iar pentru acelaşi post.

În plus, Comisia de Industrii din Camera Deputaţilor a primit CV-uri de la Dumitru Chisăliţă, fost director în cadrul Romgaz (între 2008-2012) şi consilier al fostului ministru al Energiei Răzvan Nicolescu. În prezent acesta este membru în Consiliul de Administraţie al Enel Energie.

Un alt candidat, Mihai Albulescu, este secretar de stat în Ministerul Energiei, ocupându-se de domeniul gazelor.

Valentin Macec este, în prezent, şef Serviciu Achiziţii Proiecte Speciale în cadrul Transgaz, iar anii trecuţi a fost membru în CA la TAROM, IAR Ghimbav şi Romaero, dar şi consilier al miniştrilor Transporturilor şi Economiei (între 2012 şi 2014).

Un alt candidat este Rodin Traicu, deputat PSD în Comisia de Industrii şi fost secretar de stat în Ministerul Economiei.

Mitricof Crum este inspector pentru judeţele Dolj, Olt, Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea din cadrul ANRE.

Ionel Malenda, un alt candidat, este de anul trecut inspector în cadrul Serviciului controlul respectării reglementărilor din ANRE.

Virgil Muşatescu este consilier al Comitetul Naţional Român al Cosiliului Mondial al Energiei, membru în CA-ul Fondului Român de Eficienţă Energetică.

De asemenea, pe listă s-au înscris Radu Ioan Puşcariu, director adjunct comercial în cadrul Electrica Furnizare Transilvania Sud, şi Viorel Florin Rădoi, angajat în direcţia de petiţii a ANRE.

Mihai Octavian Râmniceanu a fost consilier într-o companie de birotică şi copiatoare, iar în prezent este director al Direcţiei de Reglementare Tehnică şi Autorizareîn domeniul gazelor naturale în cadrul ANRE.

Gabriel Adrian Margin este din 2005 director în cadrul Electrica Serv Transilvania Nord şi în trecut a fost director de cabinet al fostului ministru al Economiei Lucian Bode.

Rareş Ion Popescu este din ianuarie şef Birou Inspecţie Energetică la filiala Electrica Transilvania Sud SA, iar anul trecut era consilier al ministrului Economiei.

Florin Claudiu Roman a mai lucrat în ANRE între 2005-2006, ca şi consilier al preşedintelui, iar în prezent este vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba.Pagina a fost generata in 0.1209 secunde